Iarăsi fraudare, din nou lozinci cu -Ne fură viitorul…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Urmăresc acțiunile care sunt întreprinse de cei ce au poerdut alegerile. Chiar dacă în prim-plan avem personaje noi, atunci în spate stau aceiaşi regizori de proteste de la 2009 încoace.

Acțiunea cu cel mai mare tricolor era preconizată cu mult înainte de a se cunoaşte rezultatele alegerilor. Important că cei ce au numit data de 14 noiembrie pentru acțiunea cu tricolorul erau pregătiți de ambele scenarii – Maia Sandu preşedinte şi Maia Sandu pierdantă. În primul caz era să fie o acțiune în susținerea Maiei Sandu, în cel dea doilea caz, tricolorul trebuie să fie un simbol al „Demnității naționale” şi ca de obicei pentru a multiplica mesajul „Alegerile au fost fraudate”. Aşa şi este. Scenariul doi pus în aplicație. Mai ales că pe rețelile de socializare deja este răspândită informația că chipurile alegerile au fost fraudate.

 

Eu am să încerc să le explic celor ce încă nu au înțeles că fraudarea practic este imposibilă. Maiiştii se axează pe faptul că pe listele suplimentare sunt mai multe persoane ca în primul tur. De aici chiar vă rog să citiți atent. Sper să înțelegeți…

 

Pe listele suplimentare sunt incluse persoanele ce au venit la o secție de votare în care nu au avut înscrierea sau se afla la acel moment în acel loc, dar evident cu drept de vot. Ca să fie mai pe înțelese:

În raioanele Rezina, Dubăsari şi Anenii Noi, pe listele suplimentare au votat cetățenii Republicii Moldova domiciliați în regiunea separatistă. În raioanele de est, CEC-ul nu are posibilitatea să deschidă secþii de votare. Pentri a nu îngrădi dreptul la vot a cetățenilor țării noastre domiciliați în raioanele de est, în cele trei raioane menþionate mai sus au fost organizate câteva secții ee votare special pentru „transnistreni”. Dacă întrebați de ce e diferență dintre primul şi cel dea doilea tur atunci vă răspund: – În turul II au votat cu  peste 5000 mai mult ca în data de 30 octombrie.

Să trecem la diferența din Chişinău.

Toate secțiile de votare de peste hotare sunt atribuite la Biroul electoral de circumscripție 1 Chişinău. Ca să înțelegeți – toți cei ce au votat peste hotare sunt atribuiți Chişinăului. Şi cei din Moscova, şi Viena, şi Monreal la CEC ajung ca votanți din Chişinău. Reesind din faptul că în primul tur peste hotare au votat circa 60 mii de moldoveni, iar în turul II 130 mii, avem diferența de 70 mii pe listele supliante.

Dacă sumăm cele peste 5 mii din raioanele din stânga Nistrului şi cele 70 mii din diasporă, atunci primim acea cifră de 75 mii de voturi mai multe pe listele supliante…

Aşa că nu mai manipulați lumea cu fraudarea alegerilor….

În 2009 exat aşa au pornit valul protestatar gaşca lui Filat şi Urechean. În calitate de moderator a fost aleasă Natalia Morari. Astăzi în fața protestatarilor vedem deja un alt „Nataşa Morari”. Personajele se schimbă, acțiunile şi regizorii identice…

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole