Harbuzul se decojeşte?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ne-am obişnuit deja cu discursurile de salvare naţională din partea clasei politice, cred că puţini sunt aceia care încă n-au înţeles că nu în zadar termenul parlament vine de la franţuzescul parlera vorbi, în parlament trebuie să vorbeşti, e suficient pentru a fi un parlamentar bun.

Discursul de aseară a eroului naţional Vlad Filat poate a fost surprinzător pentru unii, dar el se incadrează perfect în conjunctura politică de care s-a ţinut partidul verde în ultimii doi ani. În toată perioada aceasta au fost multe voci care semnalizau structura şi princiipille cripto-comuniste ale PLDM, dar de fiecare dată ele au fost trecute sub tăcere de tipicul nostru – „ei lasă, mai rău n-o să şibî”.

Departe de a face eu analize politice, expun doar nişte observaţii făcute de mine – simplu cetăţean al republicii:

1. Niciodată, începând cu iulie 2009, liberal-democraţii şi mass-media aservită lor nu a atacat realmente partidul comuniştilor. Maxim ce au făcut au fost nişte reproşuri mărunte, făcute aşa, pentru ochii lumii, care sub nici o formă nu se compară, bunăoară, cu furtuna pe care i-au pregătit-o lui Chirtoacă la începutul campaniei electorale pentru primărie. Dă de gîndit, nu?

2. Acelaşi lucru îl putem spune despre mass-media comunistă – cuvinte ca альянс sau режим se asociază cu Ghimpu şi Lupu – foarte de departe cu Filat.

3. Cazurile de vot comun verde-roşu în parlament (chiar şi în consilii locale) sunt cunoscute de toată lumea, dovadă clară că intenţiile celor două grupări nemafiote nu sunt atît de divergente precum par.

4. Cine sunt liderii alianţei conform lui Voronin? Păi şvabra ceea de doi metri, Mişa cel cu trei operaţii la cap şi … domnul Filat.

5. şi multe altele…

Nu spun că cele două partide au avut vreo legătură oarecare în ultimii doi ani. Vreau doar să scot în evidenţă faptul că PLDM mereu a ţinut comuniştii pe poziţia de variantă de rezervă, în cazul în care vor apărea complicaţii în repartizarea pieţei moldoveneşti între cei din alianţă.

Să nu mire pe nimeni evenimentele care vor urma. Atunci cînd în fruntea ţării ajung oameni de afaceri – scopul scuză mijloacele, iar despre care este scopul acestor afacerişti – este lesne de priceput.

„Atenţie, nu furaţi! Guvernul nu suportă concurenţa!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii