Hai Moldova ! Găgăuzia vorbește moldovenește ! Bravo bașcanul !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Totuși Bașcanul asta este un politician care merită respect .Numai un politician înțelept poate să respecte poporul și țara pe care o conduce . Acesta este un exemplu care trebuie multiplicat , și care rezolvă multe situații de conflict.

Ședința Executivului din UTA Găgăuzia a avut loc astăzi exclusiv în limba moldovenească, la cererea bașcanului Mihail Formuzal. Anterior, acestea se desfășurau în limba rusă.

“Astăzi ședința va avea loc în limba de stat”, a spus Formuzal în deschiderea ședinței. Comandatul militar teritorial Comrat, Andrei Rusu, a menționată că “înainte transpiram când vorbeam în limba rusă, acum – când vorbesc în limba de stat”.

foto/video: gagauzinfo.md

Comentarii

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole