Guvernul Leancă la 100 de zile, Euro=17.45, BEM vîndut, Embargou pe vinuri și alte succese ale guvernării

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că s-au împlinit 100 de zile de guvernare de succes a țării noastre sub un alt guvern.
După o nouă sfadă și reîmpărțire a puterii în urma cărei sfezi l-au aruncat din algoritm pe Ghimpu dar i-au inclus în schemă pe trădătorii din gașca Hdarka, a fost format și cu mare fast investit guvernul Leancă.
Să luăm pe rînd: A fost creată marea Coaliție (Aliansul dva) dar tot cu izul de integrare europeană.
Pe Vlad Plahotniuc l-au dat afară din ViceSpeaker și a rămas Lupu fără de Vice.
Pe Filat l-au dat jos drujna cum se spune și i-au mai interzis să candideze ca Prim-ministru exact cînd îi era viața mai dulce și practic avea toate voturile în mînă.
L-au demis și pe Lupu ca să nu-i pară totul așa de ușor.
Bine, după ce și-au etalat colții și mușchii cei 2 Vlazi au ajuns la concluzia că dacă ar conlucra ar fura mai mult, și partenerii europeni vor fi mai bucuroși de ei, și bani le vor da iarăși tot în numele demo(n)crației. Deci toate bune și frumoase parcă, și-au dat seama că dacă vor arăta colții vor pierde puterea și de aia au ajun la un acord să plece și Filat în umbră și Păpușarul și lasă marionetele să fie în linia de atac.
Crimele contra poporului au continuat cu o și mai mare intensitate după formarea Coaliției, îmi permit să le spun crimă căci alte sinonime nu pot fi folosite aici.
Au pierdut și practic au ruinat Banca de Economii a Moldovei, au vîndut (concesionat) aeroportul Chișinău, întreprindere foarte profitabilă și dinamică; au împărțit toate întreprinderile conform noului algoritm în care Filat și Plaha își iau cîte jumate iar niște fărmături acolo vor mai cădea grupului trădătorilor din PL.
Se anunță cu mare fast că guvernul (lu)Leancă a împlinit 100 de zile și la aceste 100 de zile guvernul a conceput un raport, deci nu a venit cu niște probleme soluționate, nu a mărit salariile sau să oprească exodul de populație și a născut un raport.

http://www.publika.md/guvernul-leanca-implineste-astazi-100-de-zile-de-la-investire-seful-executivului-va-prezenta-un-raport_1592631.html

Interesant este că acest guvern nu a oprit contrabanda de țigări, vameșii români sistematic prind loturi cu contrabandă, nu a scos la iveală acest guvern schemele prin care au fost organizate atacurile raider, nu au mărit încrederea oamenilor în stat.

Însă alte succese pot fi incluse în palmaresul guvernului de acu: O depreciere accentuată a monedei naționale față de Euro, un eșec în politica externă pe nume embargou al vinurilor, vînzarea obiectivelor strategice (BEM, Aeroport), urmează să fie vîndute Căile ferate și Rețelele electrice de Nord și Nord Vest.

http://www.publika.md/euro–in-crestere–moneda-unica-va-costa-maine-17-47-lei_1593681.html

Este chiar penibil unui fost ministru de externe(Leancă), șef al diplomației să piardă un joc strategic cu Rusia și să aducă la situția de ură, ostilitate și embargou. Ce fel de diplomat ești dacă nu ai putut să discuți normal cu foștii parteneri?
Vom vedea ce mai urmează, ce va mai fi vîndut în numele integrării UE, și ce legi noi și înjositoare vor mai fi compuse în numele acestei integrări. Poate vor spune că toate astea îs de dragul unei hîrtiuțe semnate la Vilnius.

Oricum ar fi, chiar sincer doresc minte acestei guvernări, tărie și chibzuință, putere de decizie și verticalitate în fața străinilor. Să aducă bucuria și viața în acest popor. Să nu uite că dacă se pleacă și se aștern în fața finanțatorilor din UE fără un pic de onoare apoi toată viața vor fi considerați de bal**gă.
Vă doresc succese dragii mei dar numai în acele lucruri care sînt conforme cu valorile poporului pe care aveți onoarea întîmplător s-l cîrmuiți.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole