Guvernul Filat trebuie demis pentru a stopa coruptia si a salva integrarea europeana

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dupa depunerea motiunii de cenzura de catre deputatii comunisti, toata lumea face calcule matematice, si incearca sa ghiceasca cite voturi se vor da pentru demisia Guvernului Filat.

Presa afiliata, incearca sa faca speculatii, ca grupul Diacov din PD, este vindut lui Filat si ca nu va vota motiunea.
Se spune ca Filat i-a propus lui Diacov postul de Presedinte al Palamentului, daca el si deputatii din fractiunea PD, pe care ii controleaza, voteaza contra motiunii de cenzura.

Ce interes ar avea Dumitru Diacov personal sa-l sustina pe Filat, cel care in 2007 a parasit PD-ul cu scandal, i-a infipt cutitul in spate parintelui sau politic, a spart partidul in cioburi, furind membri, structuri locale , consilieri, astfel ca PD la 5 aprilie 2009 nici nu a reusit sa treaca in Parlament?

Se stie ca in spatele lui Filat si a PLDM stau Lucinschi Petru si Kiril, care de fapt conduc partidul, cu care Diacov a fost si este in relatii ostile.
Filat este doar un administrator talentat al familiei Lucinschi, care a reusit sa construiasca un proiect politic de succes, speculind in 2007-2009 pe necesitatea unei forte noi, de tineri reformisti.

Unde sunt tinerii reformisti, Godea, Tanase, Nagacevschi si altii?

Un calcul matematic simplu, ne arata ca in favoarea motiunii ar putea vota , pcrm – 34 de mandate, PD -15 mandate, grupul Dodon-4 mandate, 2 deputati din grupul Misin, Godea si Sirbu, in total 57 de voturi pentru demisia Guvernului Filat.
Iar daca se va proceda la vot secret, s-ar putea ca pro demisie sa voteze si unii deputati din PL si chiar PLDM.

Din pacate dosarele de coruptie in care sunt implicati unii ministri si functionari publici, ne demonstreaza ca sub paravanul integrarii europene s-a furat ca in codru, mult mai urit decit in regimul Voronin.

Guvernele AIE-1, si AIE-2, au actionat pe principiul:” Noi va dam integrare europeana iar voi ne dati voie sa furam”.

Asa nu mai merge, nici integrare europeana nu avem, iar furtul si abuzurile guvernantilor trebuie oprite.

Intr-o tara normala, un guvern plin de ministri invinuiti de acte de abuz si coruptie, demult ar fi plecat in demisie sub presiunea opiniei publice.
La noi insa, o armata intreaga de trompete mediatice, incearca sa acopere coruptia si traficul de influienta si sa salveze un Guvern care se afla in moarte clinica.

Unii comentatori filatelisti au inceput sa plinga si sa debiteze ca doar cu Premierul Filat ne integram in UE.
De parca avem vreo sansa de integrare in acest an, sau in viitorul apropiat.

Ei declara ca Filat este un fel de atlet al UE, fara de care nu e posibila nici macar semnarea Acordului de asociere cu UE in toamna la Vilnius.

Nu ne furati viitorul, exclama ei, batindu-si in acest mod joc cu astfel de titluri de Filat.
Cei care il servesc vor sa-l maguleasca cu astfel de titluri, stiind ca de fapt ele produc efect invers, de repulsie la cei care citesc asemenea texte propagandistice.

Demisia Guvernului nu inseamna nici pe departe pericolul alegerilor parlamentare anticipate.
Daca cade Guvernul Filat, se poate forma alt Guvern, din componentele AIE-2, PD, PLDM si PL.

Celor care il servesc pe Filat, le este rusine sa recunoasca o chestie evidenta, in joc este doar destinul personal al politicianului Filat, care nu doreste in mod onorabil sa paraseasca functia de Premier, si nicidecum soarta tarii sau a integrarii europene.

Nu putem accepta revenirea comunistilor antieuropeni la guvernare, dar nu mai putem sa toleram nici coruptia totala a actualilor guvernanti.

Demisia Guvernului Filat trebuie sa devina o oportunitate pentru un nou inceput, pentru un Guvern de profesionisti, transparent si reformist.

P.S.

“Uitaţi-vă ce avem în 2013. Viteazul care cândva ne povestea despre integrare europeană astăzi s-a transformat într-un balaur mai fioros decât era PCRM-ul în 2009″, a declarat liderul organizaţiei “Împreună pentru viitor”, Andrei Batereanu.

http://www.publika.md/protest-in-capitala-mai-multi-tineri-au-acuzat-politicienii-ca-distrug-visul-european-al-moldovei_1285301.html

Tinerii care au riscat la 7 aprilie, cu viata si sanatatea cer si ei demisia Guvernului.

Pentru ce a murit Boboc, pentru ce s-a varsat singe?  Ca o banda de nomenclaturisti corupti sa terfeleasca ideea libertatii si a integrarii europene?

Comentarii