Guvernarea – o legătură de chei?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aseară, într-un reportaj tv privitor la sechestrul aplicat de Fisc la moara şi fabrica de vinuri din Băcioi, o doamnă a zis-o cum nu se putea mai bine, despre cei care au condus întreprinderile în ultimii ani – toţi hoţii şi bandiţi se ţin legaţi unul de altul, precum o legătură de chei.

Acum, făcând o paralelă cu ce se-ntâmplă în restul ţării, unde de altfel situaţia pare a fi mai gravă decât necazul băcioienilor, mă-ntreb:

– La guvernarea ţării se află o asemănătoare legătură de chei?

Şi cum să nu-ţi pui astfel de întrebări, când rămâi perplex la vederea avuţiilor lui Ghilaş. Şi ale lui Duca. Şi ale multor altora aflaţi la guvernare sau în posturi-cheie ale celor mai importante instituţii.

Aş fi chiar curios să aflu avuţiile şefilor Moldtelecom, Tutun CTC, Metal Feros, etc.

Deci, într-un final, vreau să fac un apel către jurnaliştii de investigaţie – potoliţi-mi curiozitatea!

 

P.S. Orice guvern(are) are două braţe: unul lung, cu care ia de la toată lumea, şi unul scurt, cu care dăruieşte celor apropiaţi. (Ignazio Silone)

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole