Guvernarea ascunde raportul Kroll ca să publice „rapoarte” false

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Decizia autorităților de la Chișinău de a nu publica raportul Kroll nu este deloc stranie și neașteptată.

Acest lucru putea fi prevăzut încă din momentul în care Ion Sturza (ex-prim ministru al Republicii Moldova), a postat pe o rețea de socializare un mesaj din care reieșea că a citit raportul Kroll și că acesta ar prezenta concluzii potrivit cărora în furtul de la BEM sunt implicați în primul rândguvernanții.

ION STURZA: „Toți sunt implicați, de la Adam până la cei trei V. Plus T,L, D, G & Co. Ticălosul de Shor este un mic cățeluș pe lângă „guvernatori”.”

Astfel, devine clar motivul real care a stat la baza deciziei de tăinuire a raportului, or liderii coaliției nu au putut să-și taie singuri creanga de sub picioare. O creangă putredă, dealtfel.

Nici măcar Mihai Ghimpu, care striga sus și tare că BEM-ul a fost furat, nu s-a încumetat să voteze pentru publicarea raportului, or, vorba lui Sturza, toți sunt implicați, inclusiv Dorin Drăguțanu, guvernatorul BEM (nepot cocoțat în funcție de PL), care își are partea sa bună din miliardul „dispărut”.

Despre Filat și Caravita  cred că nu mai merită să mai aducem aminte, ca și despre un oarecare Bodișteanu credidat de acele bănci, care este implicat în unele afaceri cu petrol, afaceri din care PL-ul ne transmite mesaje de integrare în … Dorin.

Plahotniuc la rândul său, chiar dacă deocamdată nu au existat scurgeri de informații sau dovezi care i-ar incrimina ceva, se face și el complice la jaf prin simplul fapt că tace și nu publică raportul pe care la sigur îl are pe birou. Să-l acoperi pe cineva e același lucru ca și cum ai fura împreună cu el.

În fine, e clar motivul secretizării raportului KROLL, raport făcut din banii noștri, raport care a costat câteva milioane bune de lei, bani pe care îi putem considera furați și ei.

Ce urmează ? Simplu. În lipsa originalului publicat, în presă vor apărea tot felul de frânturi din „raportul Kroll”, prelucrate preventiv (sau chiar rapoarte integral falsificate), care vor avea scopul să dezinformeze și să scoată din bătaia tunurilor persoanele cu adevărat implicate în jaful secolului. Iar KROLL „nu va infirma și nici nu va confirma informațiile”. Cunoașteți expresia, nu ?

Atenție, urmează marea manipulare!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii