Guvernare și Opoziție: cele două vieți ale Maiei Sandu!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Primele zile de toamnă au conturat comportamentul unor viitori concurenți electorali în prezidențialele din Moldova. În special e cazul Maiei Sandu, care pe primele sute de metri s-a ciocnit de o problemă de care nu prea auzise de la consultanții săi și nu se întîlnise pe facebook. Colectarea semnăturilor. În lipsa unei structuri de partid reale, deprinsă doar să colecteze like-uri pe facebook, PAS a decis să schimbe tactica. Să atace liderii vitoarei curse electorale. Și pentru a strănge mai multe dividende a decis să atragă în joc PDM, partidul de guvernămînt. E cel mai simplu, dar și se contează pe mediile care susțin această formațiune. Doar că Maia Sandu a uitat că și ea e proaspăt revenită de la guvernare. Membră a cele mai controversate echipe politice – PLDM. Chipă care a muls sute de milioane de lei din sistemul bugetar și investitori. Din această cauză orice întrebare despre viața trecută a ei, îi generează un blocaj evident.

Un proaspăt exemplu. Portalul www.politics.md scrie că Maia Sandu și-a ieșit din „pepeni”, fiind întrebată de ce nu a sesizat fraudele PLDM din campaniile electorale.

Lidera PAS, Maia Sandu, și-a ieșit duminică din fire în timpul unei conferințe de presă și a avut un comportament aproape la fel de brutal cu al aliaților ei din partidul lui Andrei Năstase atunci când a fost întrebată de jurnaliști de ce nu a sesizat la Procuratura Generală fraudele și abuzurile comise de PLDM în campania electorală din 2014. Pentru că nu a putut explica lipsa de reacție atunci, ea l-a asaltat cu întrebări pe jurnalist, încercând astfel să evite răspunsul.

Maia Sandu a anunțat că va sesiza Procuratura Generală în legătură cu faptul că Partidul Democrat a colectat în timp record semnăturile necesare pentru susținerea candidatului său. Deși nu a reprezentat argumente și dovezi, Sandu a spus că există „bănuieli” că ar fi fost utilizate resurse administrative și exercitate presiuni.

Atunci ea a fost întrebată de ce nu a procedat la fel în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014, când PLDM, partidul din care făcea parte a fost acuzat de utilizarea resurselor administrative, presiuni prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne și mobilizarea profesorilor în campania electorală.

Reacția Maiei Sandu a fost neașteptată. Inițial a încercat să fugă de răspuns spunând că „Nu-mi amintesc ca PLDM să fie colectat 29 de mii de semnături”.

Apoi a schimbat macazul și a spus că nu era obligată să sesizeze instituțiile referitor la abuzurile comise de partidul din care făcea parte. „Au fost foarte multe cazuri. De ce eu trebuia să sesizez PG pe toate fraudele care s-au întâmplat?”, a întrebat ea.

Și în final, pentru a arunca vina asupra altora, ea l-a întrebat pe jurnalist de ce nu a sesizat procuratura în privința acestor abuzuri.

Și, pentru a demonstra încă o dată cât de apropiată este ca gândire construcția sa de partid cu cea a finului oligarhului Victor Țopa, cineva din anturajul Maiei Sandu i-a cerut jurnalistului să nu mai pună întrebări incomode. Doar că s-a exprimat altfel – adică să nu pună întrebări care nu au legătură cu tema anunțată a conferinței.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole