Guvernanţii „de Colorado”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri, de 9 mai, super-guvernanții noștri, chiar dacă poartă un ambalaj reciclabil pro-european și își rod zilnic limbile la televizor, întru a ne explica cât de europeni sunt, au neglijat cu premeditare „Ziua Europei”, preferând să se îmbulzească și să se călce pe picioare cu Voronin, Șelin, Dodon, Mișin și alți vânzători de neam (declarați și verificați în timp) la sărbătoarea, moștenită de la sovietici și menținută agresiv de Federația Rusă expansionistă și ocupantă – „День Победы”.

Înarmați cu garoafe roșii în mână și cu „panglica de Colorodo” în suflet și în gând, protipendada moldovenească verde și albastră, autori și pseudo-ctitori ai „națiunii moldovenești” și-au dat coate ca să apuce un loc de frunte pe scena eternizării vestigiilor sovietice, încercând astfel să le facă concurență comuniștilor moldoveni, în calitatea lor de „unici descendenți” și „păstrători fideli” ai moștenirii URSS.

Și de această dată, Partidul Liberal a acționat în calitate de deschizător de drumuri, organizând (împreună cu Primăria capitalei) pentru prima dată la Chișinău, „Ziua Europei”, marcată în Piața Marii Adunări Naționale, cu un splendid festival al fanfarelor.

Evenimentele de ieri, privite prin prisma simbolisticii conduitei principalilor actori politici, au demarcat clar și fără echivoc opțiunile acestora, astfel, Filat și Leancă, Lupu și Corman, PLDM și PD au preferat să rămână alături de Voronin, alături de seceră și ciocan, alături de „panglica de Colorado”, alături de „Katiușa” și „Vaniușa”, alături de strigoiul URSS, iar noi liberalii am fost, suntem și vom fi mereu alături cetățenii noștri, alături de Europa și de valorile acesteia.

P.S. Garoafa roșie este unul dintre cele mai puternice simboluri ale perioadei sovietice, iar din câte vedem fostul prim-ministru (demis anul trecut pentru suspiciuni de putrejune) a preferat de 9 mai doar garoafe roșii, sugerând astfel un atașament mai mare față de valorile URSS, decât succesorul său, care și-a ales garoafe de mai multe culori.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Valeriu Munteanu

Valeriu Munteanu

- deputat pe listele Partidului Liberal- Născut la 28 decembrie 1980, în satul Floreni, raionul Anenii Noi. Studii: 1999–2003 — Universitatea „Valahia”, mun. Târgovişte, jud. Dâmboviţa, România, Facultatea de Ştiinţe Juridice, licenţiat în d...

Ultimele articole