Guțu e mai neagră în cerul gurii decât Rogozin

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În momentul în care credeam că deputații liberali și încă și reformatori vor sensibiliza Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei asupra ilegalităților guvernării , președinta comisiei de resort a legislativului de la Chișinău, a declarat la un post de televiziune că Iurie Leancă este un ”mare diplomat”. Replica i-a picat bine peste creștet.  Guțu a pierdut  vocea-i  pițigăiată în hățișul liberal.  Asta după ce i s-a spus direct, pe o tonalitate irefutabilă, că Iu. Leancă, alias Iurocika, acum doi ani, a semnat parteneriatul strategic cu Federația Rusă.

Dar bâlbele focoasei deputatei nu s-au terminat aici. Guțu nu a argumentat  de ce, totuși,  Consiliul Europei nu a fost informat oficial, printr-o declarație a parlamentului, inițiată de ea care trăiește din banii poporului prostit. În declarație trebuia să fi fost scris negru pe alb că Rogozin este persona non grata la Chișinău, așa precum a tunat electoral Anișoara din platoul televiziunii lui Chiril Lucinschi. Interesant, CCA se va autosesiza în situația în care Anișoara, fără mărgele de perlă , și-a ieșit din balamale la postul de televiziune rus?

Am înghețat când președintele comisiei parlamentare pentru politică externă a debitat că rușii din cauză că nu aveau vinuri moldovenești au început să bea tasol. Tasolul, consumat în  mod curent,e chiar  ceea ce ar face din ruși mașini.

Guțu,  care se pretinde a fi diplomat și încă liberal, ar trebui să știe că in locul vinurilor moldovenești, fabricate  de către mafia moldo-rusă din tot ce vrei cu adăugarea spirtului, pe rafturile magazinelor rusești au fost plasate vinurile franceze, spaniole, portugheze.

Politicienii vin și se duc. A venit Putin și va pleca. A venit Filat, a fost plecat. Pentru corupție. A venit Guțu , favorita de moment a sorții și a lui Mihai Ghimpu  care este  jurist, dar nu politician. Va pleca.  De fapt, deja nu este.

Atunci , însă, când îți permiți să ofensezi un popor, care nu  poartă nicio vină pentru halul fără de hal în care a fost adus, lucrurile se complică. Nu este vorba de cultură și diplomație. E vorba de omul din tine, creație a Mântuitorului.  Așa ceva nici Rogozin nu și-a permis. Desigur, mass media vigilentă o va cita pe Anișoara care s-a produs ieri ca într-un film de film de monstruozități . Se poate isca un scandal diplomatic, iar Ana să fie declarată persona non grata în Federația Rusă.

 

Spre nenorocul nostru, principalul mesager european al R.Moldova nu este la prima cădere. Deputatul Ana Guțu este o figură exotică a faunei politice moldovenești. Machiată ca pentru o scenă dintr-un film de monstruozități, ea nu-și mai pune la gâtișorul masiv briliantele(după P.Bogatu) care-s perle banale, dăruite de Mihai Ghimpu. Această deputată obraznică, chiar extrem de obraznică, a avut tupeul să încerce să o pună la respect pe o telespectatoare care-i  dă în obrazul cu un strat gros de tencuială.

 

Îi spunea biata femeie despre  ”bardakul” existent în această țară, pe care ea personal, așa după cum se lăuda,  l-a votat, alegându-l pe Filat prim ministru.

 

Cea care nici limba română nu cunoaște deși are ifose de mare ”speț”(spune ”și inclusiv”) dă lecții de business mic și mijlociu. O scaldă, că așa și pe dincolo, există oportunități, încât trebuie să credem că doar cei care nu vor să muncească vorbesc de ”bardak”. O privești, strângi pumnii, nu scuip în ecran că e doamnă și o întrebi atunci de ce au plecat  peste hotare vreo 35 de membri membrii PL de la Cahul dacă există atâtea oportunități.

 

Cum se face că ea, împreună cu asociații, a vrut să împuște dintr-o singură împușcătură doi iepuri – și pe cel mai mare, și pe cel mai mic ATUNCI CÂND VÂNATUL ERA INTERZIS. Ne crucim cât de perfizi sunt, cât de meticulos  a fost planul lor, elaborat în  laboratoarele de sorginte k.g.b-istă.

 

Cel care spunea că Chirtoacă trebuia să accepte oferta  ”reformatorilor”  cunoaște tehnica trădărilor. E vorba de Diacov. El e fostul boss al lui Filat. Au aceeași pregătire. Asta ne spun materialele și manualele FBI, referitoare la tehnicile k.g.b.-ului. Dar precum se știe, cei care au alergat după doi iepuri  au rămas cu buza umflată.

Îmi pare rău că Guțu a ratat șansa de a lua lecții de  machiaj de la franțuzoaicele de la Strasbourg  unde ne reprezenta țara, rămasă sub monitorizarea Consiliului Europei. Iată rezultatul concret al guvernării acestui specimen care o sfătuiește pe maică-sa să nu privească televizorul  ca să nu vadă cum ea îi înfige cuțitul în spate lui Ghimpu. Asta pentru el i-a dăruit mărgele din perlă.

Vedeți ce se întâmplă dacă nu i-a dăruit din briliante. Atât de scumpe i-a promis, probabil Filat. Dar, am impresia că Filat cunoaște melodia cântecului care îl atenționează: ”Cine  ți-a mai lua mărgele, să se spânzure cu ele”.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole