Gura lui Gofman adevăr grăiește?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ce-a declarat fostul șef de Departament din Centrul Național Anticorupție(CNA), Mihail Gofman, acum cîteva zile trebuia să fie tema de discuții nr.1 în republică.

Și a fost.

Cu excepția presei care s-a hrănit din Banca de Economii, prin Filat și Platon, și acum se hrănește din urmașii lor, încă nearestați. Aceasta a tăcut, demonstrînd că stă de gardă numai la ordinele mafioților care-o plătesc.

Gofman, eroul de ieri al Nataliei Morari, zice lucrurilor pe nume. El spune care ziare, pretins libere și independente, pe timpul guvernării lui Filat, publicau materiale de investigații  la comandă, costul fiecărui material fiind de 300 de euro.

Ziare pretins independente, televiziuni și portaluri de știri cu duiumul intraseră în hora FSB-ului, care prin dispariția miliardului urmăreau, de fapt, să compromită cursul european al Moldovei.

Gofman spune și cine a fost cel care a lichidat butonul roșu al CNA-ului din fotoliul de deputat pentru Platon, Filat și Țopi, pe post de acționari privați ai Băncii de Economii.

Nu, nu e fostul deputat Gumă din PDM, ci ex-deputatul Cheptine din AMN-ul lui Urechean, partid care în scurt timp după aceea a fuzionat cu PLDM-ul lui Filat, iar Serafim Urechean, după ce-a fost prim-vicepreședinte de Parlament, a ajuns președinte al Curții de Conturi. Pentru doar… 7 ani!

Și toatea acestea le-a obținut pentru că omul lui, deputatul AMN Cheptine a lichidat butonul roșu, la comanda lui Filat și a altui deputat AMN, raiderul condamnat Platon?

Gofman zice că pentru această crimă Filat, Cheptine, Platon și alți foști demnitari de stat ar trebui condamnați „ca și trădători de Patrie”.

Gofman trimite un semnal de alarmă și în adresa fostului vicedirector general al CNA-ului, C. Țărnă, delegată în acest post, prin vot parlamentar, evident, de către Filat și PLDM, „pentru a face posibilă dispariția miliardului”.

Gofman știe multe, dar le spune pe rînd.

Principalul e că le știe.

Așa precum a știut și Plahotniuc, zice el, despre ce punea la cale FSB-ul rusesc prin Platon, Caramalac și Filat, tustrei prieteni devotați de-ai lui Urechean.

Și nu doar de-ai lui.

Plahotniuc a știut, a tăcut și acum urmează să întregească echipa condamnaților Filat și Platon din pușcărie?

Vom trăi și vom vedea dacă este așa precum spune ori presupune Mihail Gofman din SUA.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole