Groparii lui Filat și ai lui Lupu vin de la Strasbourg. S-ar putea ca pe 3 noiembrie ei să piardă războiul

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În momentul în care puterea comunistă a câștigat alegerile din pasa lui Diakov, Snegur și Lucinskhi, președintele Voronin s-a concentrat asupra Chișinăului și a autorităților publice locale. S-a încercat desfășurarea unui scrutin local anticipat, dar Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei a respins ideea din strat.

La Chișinău s-a deplasat Claude Casagrande vicepreședintele Congresului, care a declarat că în cazul în care în R.Moldova vor fi organizate alegeri locale anticipate, delegația Republicii Moldova va fi suspendată din respectivul for. Factorii decizionali au interpretat intenția autorităților comuniste ca pe ”o provocare, o bătaie de joc fata de Congres, Consiliul Europei si alte organisme europene”.

Răsfoiesc în arhiva mea și-l văd pe Urechean, actualul paj al lui Filat, stăpânul găinăriei cu numele Curtea de Conturi, emoționat până peste poate la auzul afirmației temerare a lui Casagrande ”am câștigat lupta, dar nu și războiul”. Heruvimul democrației a câștigat mai apoi alegerile locale victoria având la origine sprijinul efectiv al Congresului.

La o adică, ar fi bine ca acest plagiator să le spună deschis astăzi oamenilor că războiul dintre autoritățile locale și guvernarea hoților în lege mai continuă și că ar putea intra în istorie ca unul de o sută de ani. Dar de unde vreți curaj la Urechean, care geme sub cizma lui Filat cu tot cu așchiile partidului său. Nesimțirea democratică este un atu al lui Urechean, care mai visează să fie prim ministru, șef de stat. S-ar putea să o vedem și pe asta în împărăția oglinzilor strâmbe.

Cert e că primarii din R.Moldova nu sunt auziți de heralzii întunericului moldovenesc, care refuză să adopte legea privind finanțele publice locale.

Îmi place să o văd printre protestatari pe Nina Costiuc, primar de Budești, despre care am scris câteva ziare, demonstrând că libertatea unui ales local este cheia ieșirii din labirintul tranziției în care ne-a băgat Mircea ivanovici ca acum fiică-sa să continuă sa facă mai departe ce n-a dovedit nici babacul.

O reacție a ei, precum și a lui Leankă este obligatorie. Aceștia, însă călătoresc în inima Europei pe banii noștri și se fac, potrivit datinii, că nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le pute.

Interesant, cât spațiu de emisie le va fi rezervat celor 30 de primari care pe 30 octombrie vor protesta la sesiunea de toamnă a Congresului Puterilor Locale și Regionale? Ei, atenție, sunt indignați de presiunile exercitate de partidele aflate la guvernare care au instaurat o dictatură feroce asupra administrație publice locale.

Categoric, oligarhii nu mai sunt susținuți de oameni, care-i numesc inspirat drept violatori de vânt care aduce furtună. Evident, expresia populară este mult mai plastică, dar ea nu place urechilor sensibile ale lui Filat și Lupu, care vor să ne convingă pe 3 noiembrie, că UE este o structură, creată pe Lună.

Credeam că Plahotniuc este sincer atunci când declara că alegerea directă a guvernanților așa ca și a primarilor ar fi o găselniță pentru acest stat căruia îi trosnesc mădularele de atâta corupție. Numai că vedeți bine, tace și Plahontiuc, la fel ca și Ulinici. Iar omul, zăpăcit de-a binelea, nu se duce nici la unul, nici la altul cu tot cu deputații lui de buzunar, ci merge direct la primar. Și dacă nu-i place cum acesta înțelege să-i rezolve problemele îi spune direct că nu-l va mai vota.

Fiind aleși în mod democratic, primari au în spatele lor oameni. Și oamenii vor începe cu ei revoluția în cazul în care guvernul, condus de scula lui Filat, va adopta legea cu privire la vânzarea pământului străinilor. S-au făcut deja calcule. Oligarhii, mafia rusă știe cât valorează R. Moldova. Până a fi admiși, la Paștele Calului, în UE, Filat și Plahotniuc asta vor să obțină. Iar primarii le-au dejucat planurile și au jurat să lupte pentru viitorul lor și al copiilor.

Am obosit să-l tot aud cu răsuflăturile sale pe cel care ”parcă este, parcă nu-i” alias Timofti, cu medalie fără seceră și ciocan. De ce nu-i apără pe oameni? De ce nu se deplasează în localități pentru a clarifica situația și a bate cu pumnul în masă?

Ajunge dle, să dormi sâmbetele și duminicile la Condrița, locul preferat al lui Ivan Bodiul. Pe când să te vedem discutând cu primarii anume această chestiune, de importanță vitală pentru stat. Doar ți-o fi spus măcar Vladimir Șarban cât de serioasă e problema. Acesta este oploșit în aparatul dumitale și cunoaște, nu din auzite, problema.

Situația, într-adevăr e dramatică și atinge organele genitale. Știi d-ta cum e, nu are rost să-ți explic. Monitorizarea de către Consiliul Europei a R.Moldova s-a putea solda cu excluderea în cazul în care nu se respectă rigorile democratice.

Este la înțelegerea oricui, inclusiv a femeii cu mărgele, pe nume Ana Guțu, că excluderea R. Moldova din organismele europene va conduce la sistarea relațiilor cu organismele financiare internaționale, fapt ce va avea un impact negativ asupra economiei. În consecință, investitorii străini vor continua să ocolească țărișoara Contrabandistului și a Păpușarului.

Iar ei vor coopera cu mafia rusă, susținând că mergem direct în UE. Pe 3 noiembrie ne vor aburi, după ce vor ține sfat cu Fule. Interesant, de ce acesta nu știe nimic despre nemulțumirea aleșilor locali. Cât de conspirativă este, totuși, fiica lui Mircea Ivanovici!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole