Grigore Petrenco- votand contra legii antidiscriminare a ajuns „Fara Frica”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Maine, 20 mai, in Chisinau o sa aiba loc marsul minoritatilor sexuale, Fara Frica. Ca de obicei astfel de manifestatii sunt privite cu ura de catre majoritatea oamenilor din Moldova, suntem o societate crestin-ortodoxa si nu prea ne putem impaca ca principiile transmise din generatie in generatie nu sunt respectate de catre ceilalti. Conservatori de fire, moldovenii considera ca viata intima trebuie sa ramana intre peretii casei, si pe de o parte chiar au dreptate.

Dar textul meu nu este despre LGBT, prefer sa fiu neutru in privinta lor, pina la urma Dumnezeu ne-a creat pe toti dupa chipul si asemanarea lui, El de sus vede mai bine si nu sunt eu persoana care sa ii judece pe ei. Textul meu va fi despre un politician moldovean care incearca sa-si faca PR pe seama acestui protest, precum ca ar fi foarte libertin si aparator al drepturilor omului. Doar ca, daca este sa ne uitam un pic in trecut, vedem ca Grigore Petrenco, politicianul care a spus ca are de gand sa mearga la marsul minoritatilor sexuale, nu a fost mereu un politician cu viziuni libertine.

Grigore Petrenco, fost deputat din partea PCRM, desprins din partid din cauza ego-ului sau, ca dorea el la varsta lui frageda sa fie vice-presedinte de partid, a creat o organizatie extremista numita ANTIFA, el neaga despre acest lucru, doar ca mai sunt poze in internet, unde tovarasul Petrenco vina la o conferinta Infotag in maiou „ANTIFA”.

ANTIFA este o organizatie extremista de stanga, care sustinea separatistii din Donbas si Lugansk, mai mult de atat, se zvonea despre faptul ca recruteaza si mercenari pentru a merge la razboi in zona de este a Ucrainei. Deci, despre ce fel de valori poate merge vorba in acest caz? Ma intreb, oare comunitatea LGBT are nevoie de sustinerea acestei organizatii?

Inca un moment foarte interesant, partidul lui Petrenco este unul de orientare pro-rusa, si imi este interesant, cum reactioneaza electoratul sau orientat spre Est la faptul ca Petrenco va merge la acest miting? Se stie ca in Moldova, electoratul pro-rus considera ca in Moldova sexul nu trebuie sa existe, precum era in URSS, iar daca exista atunci doar in pozitia misionarului. Pai cum sa speri la voturi in acest caz? Cat de disperat sau mai bine spus cat de neinspirat trebuie sa fii, ca sa mergi la un protest al minoritatilor sexuale pentru a-ti face PR?

Apropo, la un moment dat, Grigore Petrenco fiind deputat in Parlamentul Republicii Moldova a votat contra legii anti-discriminare, la 25 mai 2012. Timp de 5 ani, s-au schimbat atat de mult viziunile si principiile acestui politician?

P.S. Ma intreb, dar la Moscova, ar fi oare Grigore Petrenco „Fara Frica”?

 

Sursa imagine: Infotag

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole