„Gospodarii” din Partidul Platforma Demninate si Adevar.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri 12.01.17 pe Tribuna.md și pe JurnalTV, finanțat de fugarul Țopa, a apărut o știre despre extinderea Partidului Platforma Demnitate și Adevar în raionul Căușeni. Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook, unul din liderii protestatari al PPDA, Chiril Moțpan.

În acea postare el saluta reușita PPDA de a atrage în rîndurile sale, membrii partdidului PLDM, din satul Opaci raionul Căușeni, dar și salută președintele organizației și primarul de Opaci, Gheorghe Tărîță, pe care la descris ca ”un bun gospodar şi un mare patriot al neamului.”

Hai sa vedem, cine este acest gospodar.
În aprilie anului 2015, acest gospodar Tărîță, care i-a oferit lui Vlad Filat ( condamnat la 9 ani de inchisoare pentru săvîrșirea faptei de corupție Articolul 324. Cod Penal ), titlu de cetațean de onoare.

În anul 2012 tensiunea în satul Opaci, unde era primar anume acest individ Gheorghe Tărîță, tensiunea in sat creștea: primarul îşi numeşte sătenii proşti, iar directorul şcolii îşi retrage cererea de demisie, spunând că a scris-o prin constrângere. Directorul şcolii din Opaci, r-nul Căuşeni, Titu Mereuţă,  şi-a retras cererea de demisie, scrisă acum şapte zile al acelui an, pe pervazul unei ferestre din spitalul în care era internat. El spune că ultimele evenimente l-au constrâns să-şi dea demisia, ca apoi să-şi dea seama că a greşit. Directorul aminteşte de presiunile uriaşe la care a fost supus în ultima jumătate de an de către primarul Gheorghe Ţărâţă, cel care l-ar fi somat să plece din funcţie cu orice preţ. După o absenţă îndelungată de la serviciu, la 6 februarie 2012, directorul şcolii din Opaci, Titu Mereuţă, care a lucrat aici peste 40 de ani, a venit la muncă. El îşi luase concediu ordinar încă în vara anului trecut, până la alegerile locale, după ce actualul primar din partea PLDM, Gheorghe Tărâţă, îi ceruse insistent să-şi dea demisia. Apoi a suportat o serioasă intervenţie chirurgicală.
„Tărâţă m-a ameninţat că, de nu mă dezic de funcţia de director, va ridica tot satul contra mea. Am sperat că se va calma şi mi-am luat concediul pe care-l meritam”, spune Mereuţă.
Dar n-a fost să fie. Chiar în prima zi după ce s-a întors la şcoală, s-a trezit în birou cu şase consilieri locali, care la fel i-au cerut să-şi abandoneze postul. Iar în pauză, unul dintre aceştia, Condrat Petruşca, ar fi anunţat elevii că a doua zi nu vor învăţa.
P.S. Dacă credeți că am fost surprins de noua achiziție politică a lui Țopa, greșiți! Deoarece Filat și Țopa au fost mereu mână-n mână…

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole