Godea va candida?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În luna martie Mihai Godea, consilierul în probleme de securitate al prim-ministrului Filip, declara unui portal de știri că partidul său va înainta un candidat la alegerile de primar general în Chișinău.

Eu credeam că acel partid nu există, credeam că s-a contopit cu altul, dar Godea m-a convins că nu este adevărat.

Eliberarea domnului Godea din funcția deținută vreme de cîțiva ani a lăsat rece opinia publică, deși n-ar trebui să fi fost așa.

Mihai Godea a fost unul dintre puținii cofondatori ai PLDM-ului și faptul că acest partid ajunsese odată a fi un colos politic este, în foarte mare parte, meritul lui personal.

Vina că PLDM-ul a ajuns unde a ajuns nu este a lui Godea, ci a lui Filat, care e unde e.

În 2009, cînd demarase campania electorală anticomunistă, toți alegătorii aveau în mîini  pliantele cu viitorul guvern, în caz că PLDM-ul devine partid de guvernămînt, iar Mihai Godea trebuia în noua structură să fie șeful Cancelariei de stat.

Filat însă l-a dres.

Și pe el, și pe Vitalie Nagacevschi, și pe mulți alții, care din cauza asta l-au părăsit.

Filat s-a trezit prim-ministru și a uitat în aceeași zi de pliant, de alegătorii ce înghițise gălușca și de cei care și-au rupt cămașa pentru el  și l-a făcut șef al Cancelariei Guvernului pe… Victor Bodiu, cu tot cu vicele lui, Bănăruc.

Bodiu, cel care n-a fost o zi în campania electorală.

Bodiu, cel care n-a fost nici măcar membru al PLDM-ului.

Bodiu, cel care nefiind membru al partidului, a fost și candidatul PLDM-ului la alegerile pentru funcția de primar general al Chișinăului.

A fost, deși candidat din partea PLDM-ului trebuia să fie Tănase ori Godea.

Filat scuipase și pe Godea, și pe Tănase,  și pe Nagacevschi, căruia tot nu-i oferise postul promis în campanie, cel de ministru de Interne, readucîndu-l în această funcție pe generalul sovietic Catan, trimisul lui Lucinski, general care precum Bodiu, n-a fost în campania electorală nici o zi.

Godea a răbdat cît a răbdat, dar într-o zi i-a spus „La revedere” lui Filat.

Acum i-a spus „La revedere” și lui Filip.

Nu, n-a fost demis, așa precum titra o voce a Europei deloc libere de la Chișinău, loc nestrăin de KGB, Filat și Lucinski.

Godea a scris cerere de eliberare, iar prim-ministrul a semnat-o, în semn de acord.

Acum aștept lansarea lui Godea în alegeri. A sa personală sau a partidului, despre care aflat-am, din ultimul lui interviu din martie curent, că există.

Va fi Godea candidatul proeuropean susținut de mai multe partide?

Vom trăi și vom vedea.

Cert este faptul că Mihai Godea, cel care a construit din cenușă, cu banii aduși de Filat, un ditamai partid, nu și-a spus nici pe departe ultimul său cuvînt în politica moldovenească.

Și că are încă multe de spus.

Părerea mea.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole