Goana după Funcții politice și Tăcerea lui Plahotniuc

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

—Mai e o lună și jumătate pînă la dizolvarea Parlamentului și anunțarea de către Măria Mea a datei alegerilor anticipate, zice Igor Nicolaevici Dodon.

Plahotniuc tace.

—Noi vrem șefia Parlamentului și a Guvernului, zice Maya + Andrei.

Plahotniuc tace.

—Pe noi nu ne-a mandatat poporul să cedăm în fața PDM-ului, nici în fața ACUM-ului, zice Dodon, deși tare am vrea ca Zina noastră să fie noua spiCHIRIȚĂ a  Moldovei, după JENIfer Ostapciuk de cîndva.

Plahotniuc tace.

—Dintre cele 8 ministere, nouă, socialiștilor, ne-ar ajunge 2. Externele și Apărarea. Plus SIS-ul, plus Limba Rusă pe pîine! Doar atît, continuă Igor.

Plahotniuc tace.

—Deși nu cred că alegerile anticipate ar schimba cu ceva configurația viitorului Parlament, eu nu mă mărit cu Plahotniuc, nici nu mă însor cu Maya, mai adaugă Dodon.

Plahotniuc tace.

—Noi, Blocul ACUM,  mai vrem guvern minoritar, în întregime al nostru  și funcția de președinte al Parlamentului, dar alianță politică nu facem cu nimeni, să fie clar, zice Maya+Andrei.

Plahotniuc tace.

—Noi am fost în Rusia, la patronii noștri și ei au jurat că ne vor da  milioane de dolari pentru alegerile anticipate, așa că nu ne este frică, avem și televiziuni, suntem bogați, zice Dodon.

Plahotniuc tace.

—Noi am fost în Germania, la patronii noștri și ei au zis să cerem totul de la Dodon și Plahotniuc. În schimb să nu semnăm nimic. Milioane de dolari pentru alegeri anticipate avem, așa că nu ne este frică, avem și televiziuni, zice Maya+ Andrei.

Plahotniuc tace.

Are o răbdare de fier și o convingere de oțel că pînă la Paștele din 2019 Moldova va acorda și ajutorul social promis pentru 700 000 de oameni, dar va avea și Alianță nouă de guvernare pentru următorii 4 ani.

Mama lui de Plahotniuc!, zice-vor atunci alegătorii. Toți trăncănesc din gură: și cei de stînga, și cei de dreapta!

Da’ iaca numa’ Vlad Gheorghevici tace și face! Și pentru asta dau într-însu’ tăț!

 

 

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole