Gîndire jurnalistică bizară

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri prim-ministrul Filip s-a întîlnit cu șeicul Emiratelor Arabe Unite.

Și nu numai cu el.

Iată ce publica portalul basarabia.md  ieri despre această vizită oficială a delegației condusă de Filip:

„În cadrul vizitei sale oficiale în Emiratele Arabe Unite, premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu prințul moștenitor al Abu Dhabi, Alteța sa Șeicul Mohammed bin Zayed, vice-comandant suprem al forțelor armate ale EAU.

Oficialii au discutat despre parteneriatul moldo-emiratez și perspectivele de intensificare a colaborării, constatând că în prezent există toate premisele necesare în acest scop. În context, au fost remarcate mai multe vizite de lucru întreprinse în ultima perioadă, precum și dinamizarea cooperării prin semnarea a noi acorduri bilaterale.

Premierul a menționat că Republica Moldova este interesată de impulsionarea relațiilor dintre antreprenorii celor două țări, inclusiv prin deschiderea companiilor cu capital mixt. În context, Pavel Filip a invitat investitorii emiratezi să vină în țara noastră, specificând că în ultima perioadă au fost realizate mai multe reforme pentru susținerea dezvoltării mediului de afaceri. În același timp, Republica Moldova are Acord de liber schimb cu Uniunea Europeană și Turcia, ceea ce asigură importante piețe de desfacere.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat libera circulație a cetățenilor celor două state. Pavel Filip a spus că Republica Moldova a eliminat deja vizele pentru cetățenii emiratezi și este pregătită să le elimine și pentru rezidenții EAU.

În context, Șeicul Mohammed bin Zayed a exprimat recunoştință pentru abolirea regimului de vize şi a spus că Emiratele Arabe Unite susțin modernizarea Republicii Moldova, iar investitorii emiratezi sunt interesați să-şi extindă afacerile în țara noastră. În acest sens, a fost propusă organizarea unei vizite a oamenilor de afaceri emiratezi în Republica Moldova. Oficialii au confirmat disponibilitatea de a dezvolta în continuare relațiile bilaterale, utilizând la maximum potențialul existent.

La finalul întrevederii, Pavel Filip l-a invitat pe Prințul moștenitor al Abu Dhabi să viziteze Republica Moldova.

A apărut această știre și dintr-odată o ziaristă de la un hebdomăgar  care acum cîțiva ani era sub PL, apoi și sub Filat, a împuțit aerul, și așa puțin oxigenat, al Politicii moldave.

Cică la ce bun s-o dus prim-ministrul Filip la arabi dacă guvernarea Republicii Moldova s-a declarat a fi una proeuropeană?

Prima senzație, după ce vom fi citit această părere, e că ziarista gravidă de sine(a se citi: prostie) a mai produs o bizarerie.

Altfel cum să-i spui decît bizarerie?

Dacă ar fi să fim corecți atunci ar trebui să întrebăm următoarele:

—De ce ziarista cu bizareria l-a promovat și pe Ghimpu, și pe Filat, adică doi proeuropeni declarați, dar ziarul ce-l conduce e finanțat și de SUA? Sau SUA, în viziunea bizareriană a ei, se află tot  în Europa?

—De ce ziarul ei, de la o vreme,  apare și în rusă, cînd  SUA  nu e în cele mai bune relații cu Rusia?

—De ce ex-prim-ministrul român Tudose și-a dat demisia în preziua sosirii prim-ministrului nipon la București? Oare tot din cauza că România, ca stat-membu UE, nu are dreptul să semneze nici un acord cu statele din Asia, America, Africa, Australia & Oceania și… Antarctica?

—Să înțelegem că odată admiși în UE nu vom mai avea dreptul să vorbim și să colaborăm cu chinezii, cu indienii, cu arabii, cu kazahii și cu vietnamezii?

—De ce ziarista bizară n-a plodit această inepție prin 2011, de pildă, atunci cînd Filat, sponsorul ei, a deschis doar pentru un om din republică o ditamai ambasadă în statul arab Katar?

Duduia cu gîndire de pîrțotină ar trebui ori să fie corectă și să tacă, ori să se reprofileze în altceva.

În acordarea serviciilor  de gheișă în statul proeuropean Republica Moldova, spre exemplu.

Aaaaa, nu merge, așa-i?

Fiindcă gheișele sunt numai și numai în Japonia, adică în Asia, iar statele europene au altfel de prestatoare de servicii și nu au nimic în comun cu celelalte state de pe celelalte continente?

Să nu uităm că recent în capitala Japoniei a fost deschis și primul restaurant pentru canibali.

Se numește: „Fratele comestibil”.

Seamănă cu ziarul pe care-l conduce duduia.

Ziar, alături de titlul căruia apare și-un dulău.

Dulău-o fi de oameni mîncător???

Doamne, Ferește!

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole