Ghimpu, „ţap ispăşitor” al PD-ului?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Din perspectiva unui cetăţean simplu, poziţia Partidului Liberal pare a fi cea mai neclară şi ilogică. Public, cel puţin, nu a existat niciun conflict dintre Filat şi Ghimpu. Liderul liberalilor este departe de poziţia de păpuşar, nu este un oligarh şi nici contrabandist, astfel că unicul motiv de nemulţumire de actualul premier în exerciţiu, justificat psihologic, ar putea fi invidia (dar astfel de motive nu ne interesează).

Să nu uităm, până în prezent Ghimpu nu a motivat în niciun fel decizia ultimativă de a ignora orice negocieri atât timp cât Filat este candidatul la funcţia de premier din partea PLDM. Desigur, există o sumedenie de motive obiective pentru care Filat merita să fie demis, însă aceastea nu au fost expuse public de liderul liberal. Oare de ce?

Dacă aş fi un susţinător al Partidului Liberal, acest lucru ar fi un motiv de îngrijorare, pentru că aş putea suspecta pe domnul Ghimpucă face jocul liderilor PD. Dar de ce ar face-o? Pentru că unul din motto-ul PD-ului a fost mereu „nu fă ceea ce poate să face altul în locul tău”. Democraţii mereu au încercat să evite conflictele politice „pe câmp deschis”, ceea ce i-a şi menţinut în politica activă mulţi ani. În schimb, vai de cei care au făcut jocurile PD-ului!

Pentru electoratul formaţiunilor „de dreapta”, AIE rămâne a fi o „vacă sfântă”, iar problema actuală este „cine îşi va asuma vina pentru destrămarea AIE?”, cine va fi „ţapul ispăşitor”?

A se observa: până la demiterea lui Plahotniuc, Ghimpu insista pe păstrarea alianţei „cu orice preţ”, iar după după demiterea lui Plahotniuc, Ghimpu a devenit brusc dezinteresat de soarta alianţei, „atât timp cât Filat mai rămâne în fotoliu de premier”.

De foarte multe ori, mi se crează senzaţia că liderul PL declară în public ceea ce evită să spună liderii PD, luând asupra sa toate „cucuiele” din partea liderilor ded opinie şi „electoratului activ”. Anume din această cauză, voluntar sau involuntar, Ghimpu va fi acela care va prelua şi toate păcatele PD-ului asupra sa, făcând un mare serviciu lui Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc, în defavoarea propriei sale formaţiuni politice, riscând să rămână în istorie ca „omul care a distrus AIE şi viitorul european al Moldovei”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole