Germania complice pentru încercarea Rusiei de transnistrizare a Ucrainei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Actualul cancelar al Germaniei-Angela Merkel, fost coleg cu Vladimir Putin pe când ordinele în Germania de Est veneau direct de la Kremlin, pare a avea și în continuare statul de plată la FSB-ul rus.

Știți cum se spune, din KGB-ul rusesc nu se pleacă decât cu picioarele înainte.

Căderea URSS și strategia ulterioară de deschidere a spațiului sovietic, mă duce cu gândul la multă falsitate cu scopul de a forța occidentul în a-și deschide porțile.

Atitudinea Germaniei și Austriei de împiedicare fățișă a oricăror sancțiuni eficiente ce ar putea fi imputate Federației Ruse ne trimit din nou cu gândul la odiosul Pact Ribbentrop-Molotov.

Nu poate să nu te ducă gândul la o penetrare la cel mai înalt nivel a Germaniei, tocmai la nivelul structurilor de conducere, din moment ce reacția este diametral opusă față de modelul de viață occidental ales de majoritatea cetățenilor.

Și pentru că strategia unui stat puternic nu se face pe 10-20 de ani, ci pe secole, am putea trage concluzia din experiența ultimilor 200 de ani, că trend-ul relațiilor dintre cele două puteri ale Europei este acela de a se înțelege peste capul celorlalte națiuni ale Europei.

De acest lucru pare a fi în deplină cunoștință de cauză securitatea americană, fie datorită telefoanelor ascultate prietenește, fie datorită experienței istorice.

Aflată în vizită la Kiev exact când tancurile rusești călcau în picioare pământul Ucrainian chiar de Ziua Independenței, Angela Merkel a îndemnat la calm și la adoptarea unei atitudini care să nu agite și mai mult Moscova. Discurs eminamente pentru proști, știut fiind că Moscova nu are nevoie de motive pentru că și le inventează singură, ba mai nou, nici nu se mai obosește să facă asta ci doar râde pur și simplu în fața occidentului.

În acest timp nici un grup care să salute prezența omului doi al Federației Ruse, mă scuzați, al Germaniei, ba mai mult, în fața ambasadei Germaniei de la Kiev poporul a ales să protesteze față de atitudinea lipsită de demnitate a Germaniei(falsul mit al demnității germane nu prea mai este valabil, ba tocmai invers, dualismul pare a-i caracteriza mai bine).

Rusia încearcă să împingă Ucraina la negocieri, lucru care ar însemna din start un eșec deoarece cu teroriștii nu se negociază. Dacă aceasta face greșeala de a se pune la aceeași masă cu soldații ruși din partea de Est, vom asista iar la teatrul unor negocieri în care Rusia și OSCE se vor autoimpune ca părți mediatoare, când de fapt prima este parte a conflictului iar titlul de separatist doar unul inventat, din moment ce pe front se află efectiv soldați ruși.

Germania pare a juca acum cărțile Federației Ruse, invocând cuvântul dialog, când se știe prea bine din practica statelor puternice că nu se negociază cu teroriștii.

Atât Germania cât și Federația Rusă par a forța Ucraina la a recunoaște că de fapt se bate cu niște forțe invizibile ucrainiene dar pro-ruse.

Îmi pun întrebarea ce fac elitele culturale și sociale din Germania și unde este critica împotriva modului mârșav în care regimul aproape totalitar(binențeles că nu totalitarismul din Rusia, dar nici departe nu ne aflăm după lunga perioadă de domnie) al Angelei Merkel trădează interesele naționale în favoarea unei mai vechi prietenii, cel mai probabil personale.

Este rușinos cum NATO asistă la călcarea în picioare a unui stat suveran și doritor democratic, cum acceptă ca agresiunea unui stat asupra unui alt stat să fie prezentată în mod voalat.

Noi știm că Ucraina își joacă acum propriul război de Independență și speranța noastră este aceea că nu va fi pierdut, așa cum Republica Moldova l-a pierdut pe al ei.

Între timp la Chișinău pare că nici Dumnezeu nu vrea să țină cu tinerii din Partidul Democrat, mai bine de 300 dintre ei căzând victime ale răzbunării divine și care a aruncat o toxi-infecție alimentară asupra păcătoșilor. Poate că mesajul divin ar trebui perceput ca atare și sufletele pierdute să se îndrepte spre gânduri mai bune.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole