Geopolitica nu e comestibilă sau cum a ajuns opoziția împotriva tuturor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

PD-ul la Congres își declară obiectivul și ideologia canalizate în albia numită „Pro-Moldova”. Adică, mai multă atenție strict nevoilor și problemelor acestei țări, adică poporului moldav- de la infrastructură și sănătate, până la diplomație echidistantă și parteneriate economice profitabile. Și, după cum e deprinsă Moldova, mușuroiul ăsta din opoziție, din societatea pseudocivilă ce ani de zile s-a conformat conceptului că dacă nu pot ei face nimic(nici măcar un proiect politic structurat) din pură incompetență, atunci se poate de făcut PR pe baza celor ce deja au imagine politică – de exemplu – personajele din guvernare, majoritatea parlamentară etc. (un fel de parazitare de imagine), și-a pus drept scop noi emanări de critică, manipulare, dezinformare, calomnie a obiectivului recent consolidat „ProMoldova”.

Dar, să le luăm pe rând. Democrații, înainte de a veni cu „proMoldova” lor au făcut încet-încet drumuri asfaltate, grăfinițe, școli, burse bine definite, subvenții antreprenorilor din orice domeniu, ambasade, au încheiat parteneriate economice, au legalizat serviciile taxi, au mai scăzut niște taxe acolo, niște facilitări aici, s-au apucat și de un gazoduct, și de o sală polivalentă, iar pe acolo niște pensii majorate indexate, pe aici niște salarii cu tot cu tichete de masă, niște facilități șoferilor în raport cu poliția, vreo câteva campanii sociale și tot așa, adică chestii de care are nevoie o țară, are nevoie realmente un cetățean, o familie, un tânăr, un copil, un elev, un student sau un pensionar. În același timp, restul formațiunilor politice, care mai noi, care mai vechi, dar cu rebranding, au promovat și promovează geopolitica grea.

Astfel vine unul și-ți bagă Uniunea Vamală pe gât, altul, UE la mod obligatoriu și mai vin și din ăștia cu Unirea(având tupeul și de acest ideal să-și bată joc), dar, cine-mi poate răspunde câte calorii are Unirea? cât te ții sătul cu Uniunea Vamală sau cum te ajută Putin să intri la buget? Bune semne de interogație. Și în astfel de momente, vine partidul de guvernare și consolidează conceptul „proMoldova”, din categoria – „ați văzut ce-am lucrat și ce-am reușit până acum? Apoi, iată vom continua, dar mai intensiv, mai cu suflet” După astfel de canalizări ideologice cu real efect simțitor, opozanții crescuți pe geopolitică, evident că sar în cap, și de observat, tot împotriva conceptului, nu împotriva realizărilor. Așa îs deprinși ei. Așa le e tactica. Regres, întunecime, sărăcie, o simulare a catastrofei pentru a fi în lumina de „salvator”. Doar, că dragii mei, omul nu se hrănește cu „josPlaha” și unde se strângeau ieri, în jurul unui lider de opoziție, o mie de oameni, azi vin doar o sută, pentru că de ce să urli, să strigi, să ceri, dacă lucrurile chiar merg pe făgașul bun, cum se spune, și tu asta simți?

Rămânem la concluzia, că cei ce promovează ura față de democrații de azi și obiectivul lor, rămân a fi în opoziție cu guvernarea, cu țara și cu oamenii acestei țări. Împotriva tuturor, ca lor să le fie lor de bine. Opoziția veșnică. Și pe final, până fac gazoductul și termină cu drumurile bune, opoziția asta tot pe geopolitică va fi și tot acolo își va găsi sfârșitul. Pasărea pe limba ei piere.

Comentarii