Generația care vrea în Uniunea Europeană

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Când eram mai mic și eram prin gimnaziu și liceu, credeam în bancurile în care se spunea că Moldova în vecii-vecilor nu va ajunge în UE. Ce-i drept, nici nu prea călătorisem pe atunci.

Apoi eram sceptic. Sceptic la tot ce se întâmplă, sceptic față de toți pe care-i votam, pentru că, așa cum zicea bunelul, vin unii, se duc alții, dar fac același lucru. Așa că nu votam pentru vise și invidiam sârbii care puteau să se ducă oriunde în UE.

Dar, treptat, scriind despre Uniunea Europeană, despre externe, citind rapoarte peste rapoarte, am ajuns să cred. Am ajuns să cred că Moldova în scurt timp va avea regim liberalizat de vize și chiar, până să mă însor eu, ar putea intra în Uniunea Europeană.

Dar, marți, 5 martie, s-ar putea să fiu iar decepționat. Pentru că interesele din lădița cu nisip ale unora sunt mai importante decât interesele naționale.

Astfel, pot spune doar că Moldova e un fel de Tamagochi pe care, cei care au grijă de el, îl restartează după bunul plac.

Vitalie Braniște vorbește și el despre Moldova Tamagochi al generației sale: Excursie în 99, iar eu – despre generația mea, care vrea în Uniunea Europeană și are argumente:

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii