Gazul natural extras din creieri

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Postare dedicată facturii pentru gaz şi Guvernului.

Am promis să scriu impresiile mele de la off-line-ul desfăşurat pe 7 martie la Guvern.

Impresii personale despre câteva teme importante:

1. Transnistria – poate pentru prima dată, Guvernul de la Chişinău are o viziune cât de puţin clară, recunoaşte propriile limite şi nu speculează cu „soluţii fulminante” – de bine.

2. Patentele – Filat spune că trebuie să rămână doar pentru servicii cum sunt frizeriile, reparaţia de încălţăminte etc. Binişor, ideea că până unu-alta ar fi putut să aibă vânzătorii de la Piaţa Centrală un aparat de casă a rămas, nu ştiu, cum neauzită.

3. De la vânzătorii nesimţiţi şi măcelarii care au câte 60k euro pe an, s-a ajuns la evaziunea fiscală şi contrabanda generată de aceasta. Cunoştinţă deplină a situaţiei, indignare, dar iată determinare multă în dorinţa de a trece lucrurile pe făgaş normal nu am observat – straniu nu ştiu cum!

4. Iată în cazul combaterii dezmăţului judecătoresc am văzut o determinare destul de sinceră de a pune „căpac la raideri”.

5. Ce mi-a plăcut cel mai tare, în data de 7 martie, Filat era absolut sigur că preşedintele va fi ales, nu a spus-o, din contra a încercat să ne lese cu dubii, dar eu am sesizat că şeful Guvernului face planuri pentru următorii 2,5 ani. Asta m-a bucurat, eu tot îmi fac deja lanuri pe 2,5 ani când pot fi sigur că nu voi emigra.

Astea fiind spuse, să revenim la factura noastră pentru gaz cea de toate miile.

Continuare

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Valeriu Paşa

Valeriu Paşa

Născut la 4 martie 1986. Nu ţin minte Cernobâlul, ţin minte războiul din Transnistria. Născut în Chişinău, crescut unde vrei. Studiat Istoria la USM. Absolvit în 2010 masterul în Arheologie. Îmi place să descoper lucruri noi, să discut şi să îi en...

Ultimele articole