Gașca oligarhilor Țopa “hamăie atent din tufiș” pentru a nu atrage atenția americanilor

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Năstașii și echipa au ajuns în impas. După luni de zile în care au tot trîmbițat că Moldova este un stat capturat și antidemocratic, s-au ciocnit cu situația că “leagănul democrației” își desface brațele guvernării de la Chișinău. Mai pe scurt, o delegație a majorității parlamentare, condusă de Vlad Plahotniuc, a avut o serie de întrevederi fără precedent cu înalți demnitari americani. Și nu doar întrevederi.

În primul rînd, Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere la Departamentul de Stat al SUA cu Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat american. Victoria Nuland a remarcat rezultatele obţinute de către coaliţia de guvernare din Republica Moldova, în primele luni de activitate. “Continuaţi în ritmul acesta şi noi vă vom susţine”, a fost mesajul dat de reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, care a accentuat necesitatea ca Guvernul Republicii Moldova să acţioneze consecvent pe calea reformelor. În susţinerea acestui mesaj, Victoria Nuland a anunţat că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat.

În al doilea rind, Vlad Plahotniuc a discutat cu directorul executiv al FMI despre stadiul implementării reformelor în Republica Moldova. Ei au discutat despre agenda parlamentară şi proiectele legislative adoptate recent, despre ritmul de implementare a reformelor structurale şi economice, precum şi despre obiectivele viitoare în contextul acestor reforme.

Cum pot comenta aceste întîlniri “apostolii dreptății și adevărului”? SUA este un stat capturat de Plahotniuc? Americanii sunt prost informați? Nu mai privesc Jurnal tv pentru a afla adevărul Țopilor? SUA a devenit mai pțin democraticăși interesată în dezvoltarea democrației în Republica Moldova?

Nicicum! Ei lansează noi minciuni și scot în față grupuri de tineri în fața sediului Ambasadei SUA la Chișinău. De această data, minciunile au un character local. Știind despre faptul că o pot primi de la americani, ei prefer să rămînă în umbra și încerce să joace pe confruntarea legendară a SUA și Federației Ruse. Neîndemnatic și dezgustător. Ca de obicei!

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole