Galben nu-i Albastru. Palma nu-i pumn. Ai voștri nu-s ai noștri.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Din nou spuma societății civile care ticluiesc și trimit rapoarte despre libertatea presei, justiție, drepturile omului ș.a.m.d. ne dau motiv de indignare. Ieri a fost prima ședință a noului parlament, protest cu multă ură și aplicarea forței asupra unui deputat de către un activist care a protestat cu o oră înainte în fața parlamentului. Vesel.

Așadar, observăm că pentru cele câteva zeci de protestatari de servici a opoziției devine o obișnuință să insulte reprezentanții unor posturi de televiziune (din tabăra adversă) ce-și permit să adreseze întrebări ”trimisului cancelariei cerești”. Dacă reporterilor de la tv8,protv, rel sau jurnal li se iartă orice prostie că vezi că-și fac tinerii lucru, tre să mănânce ceva, atunci cei de la publika sau alte posturi și portale neenumerate nu cad sub incidența înțelegerii omenești. Nu contează însă ce canal sau portal de știri reprezinți nimeni nu este în drept să-ți aducă insulte sau să-ți limiteze acesul, așa e? Realitatea e alta. Și eu din nou doresc să vă atrag atenția la dublele standarde aplicate de către ONG-uri despre care spuneam că raportează europenilor.
După finisarea campaniei electorale pedeapsa aplicată de conducerea Partidului Democrat pentru JurnalTV și TV8 a intrat din nou în vigoare și atunci moraliștii de servici au pornit motoarele ONGurilor arătându-se extrem de indignați. Na uite că democrații din nou limitează accesul presei ”libere”, chiar dacă decizia democraților este una argumentată. Însă motoarele nu pornesc și în cazul reporterilor de la GMG. Nici când Maia le-a interzis să participe la congresul PAS, nici la conferințe de presă uneori și nici în cazul când sunt batjocoriți de protestatari. Nici măcar liderii opoziției nu calmează spiritele măcar pentru a-și face față.  Apropo despre jurnalism independent. ProTV este unicul canal al cărui proprietari sunt necunoscuți, pentru că se află prin offshore. În rest știm că  TV8 nu este al lui Lucinschi, precum nici JurnalTV nu le aparține Țopilor. Dar ăia sau nu dau întrebări, sau le dau pe cele care trebuie. Știe Petru Macovei de la API mai bine.

Și dacă tema abuzurilor în raport cu jurnaliștii pare să fie ceva veștedă, atunci halul în care a fost tratată ”palma” primită de Sergiu Sârbu de la Pavel Grigorciuc (un activist AntiFA care participă activ la protestele platformei și erou al Nataliei Morari) –  m-a stupefiat. Sincer. Nu cred că toți care-l numesc erou pe Grigorciuc sunt trolli și asta mă disperă. În care Europă vreți voi? Nici nu contează că a fost o palmă sau un pumn în contextul dat, asta contează la pedeapsa pe care urmează să o primească Grigorciuc având deja 4 ani cu suspendare. Vorbim la general că a fost violență care într-o societate cu bune maniere trebuie să fie condamnată imediat. Nu și în cazul lui Sârbu. Spuma societății civile și moraliștii care săreau arși în postări pe facebook când a spus Maia că nu-i ajunge un șurub sau că a fost otrăvită cu mercur – tac. Vă propun să vă imaginați ce-ar fi fost dacă Țuțu n-ar fi rezistat o dată și trăsnea pe cineva. Vă dați seama ce se întâmpla. Am impresia că vuia și universul. Dar uite că în cazul când este atacat un Democrat de către un recidivist opoziționar toți tac.

Din nou ne ciocnim cu duble standarde, și eu nu știu ce fel democrație este asta și unde vrem noi să ajungem cu așa democrație. Dublele standarde distrug democrația în Republica Moldova. Dar ce-i de făcut drag cititor, nu trimitem noi rapoarte europenilor contra unor sume rotunjoare care se numesc Granturi pentru Dezvoltarea Democrației, libertății presei ș.a.m.d.

Concluziile vă aparțin.

Pace 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0