Fumigene anti-criză: ceasul și aeroportul !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Urmărind fluxul de știri mi-am dat seama de un lucru, multe probleme propulsate în atenția publică de politicieni și prelucrate cu atâta exces de zel de mass media sub forma descoperirii unor
adevăruri, sunt simple fumigene care au intenția să sustragă atenția noastră de la problemele reale, grave, dramatice de care ne ciocnim sau care urmează să apară.
Explic de ce. Urmăream cu atenție un scandal din Federația Rusă, cum luptătorii civili cu corupția au depistat că purtătorul de cuvânt a lui V.Putin poartă un ceas de mai mult de jumate de milion de euro. Gălăgie, isterie, sute de mii de opinii pe rețelele de socializare, articole, analize, tal show-uri. Majoritatea în rețele de socializare, ziare, site-uri și TV-uri de opoziție. S-ar părea ce erau aici, nimic, toți fericiți, inclusiv și guvernarea rusă. Aici am dat de un editorial aparte, care explică clar că toată această isterie cu ceasurile îi este convenabilă în primul rând puterii, lui V.Putin. A fost foarte simplu, să sustragi atenția minților lucide ale opoziției de la problemele dramatice din Rusia – rubla nu mai e în cădere, dar se bălăcește în glod, prețurile au crescut de două trei ori și la produse sociale, consumul mai mic cu 40% doar în primele luni ale anului, prețul petrolului scade, puterea fură în sute de procente. Cum? Simplu s-a aruncat fumigena – istoria cu ceasul….

Ce are asta cu noi, cu Republica Moldova? Simplu, fumigena care ni s-a aruncat este posibilă reziliere a contractului de concesionare a aeroportului. Frumos, elegant, ni se ung ochii cu o problema care … pesemne că deja nu există. De ce? În primul rând aeroportul a fost concesionat acum doi ani – tot de un guvern pro european, s-a făcut expertiza anticorupție tot de CNA–ul actual (aceiași oameni) – de ce atunci era bine, iar acum e rău? În al doilea, am călătorit și eu la aeroport – nu sunt expert în finanțe, dar ca și consumator de rând am observat schimbări – sala de așteptare, au apărut servicii noi de alimentare, s-a lărgit și modernizat spațiul de așteptare, parcarea modernă, aeroportul începe să semene cu un aeroport din vest, fie și mic dar altfel… se mai observă și construcție la clădirea principală, lucrurile parcă se mișcă.
parcare-multietajata_trm_md

De aici și concluzia, fie ea și subiectivă – ni s-a aruncat o fumigenă, una bună, care are priză la public, e veche dar vie. Și cine știe poate cu această fumigenă se acoperă problemele mult mai mari – inflația galopantă, scumpirea tarifelor (care parcă se ”revedeau” și gata nu se mai ”revăd”), lovitura dură în cei mai săraci, datoria la subvenții și ”scârțâiala” cu plata pensiilor și a salariilor… Că suntem în criză știm, dar nu ni se spune nimic despre impactul crizei, ce va fi la anul, de unde se va tăia, de ce în țară sau oprit toate construcțiile, ce e cu sistemul bancar (mai nou se zvonește că și alte bănci vor fi secate de bani)….
Aeroportul… Lăsați aeroportul în pace, dacă sunt ceva probleme acolo, mergeți rezolvați-le, negociați. Dar, nu ne mai dați la ochi cu fum. Noi și așa, demult nu mai vedem bine.

Comentarii

Belostecinic Roman

Belostecinic Roman

Într-o ţară unde toate se pun la îndoială, adevărul mereu umblă cu capul spart mai sînt oameni care apreciază onestitatea, cinstea şi adevărul. Mă bucur că îmi voi pot expune opinia şi sînt apreciat sau criticat de oameni ce judecă la rece....

Ultimele articole