Fum verde deasupra sediului PL! Ce urmărește de fapt consiliul de reformare în frunte cu Hadîrcă?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum două ore, un grup de liberali au susținut o   conferință de presă. Declarîndu-se „Grupului de reformă PL”, ei au cerut organizarea Congresului extraordinar al partidului şi alegerea lui Dorin Chirtoacă în fruntea acestei formaţiuni.

Unele voci spun că pasul făcut de acest grup de liberali, ar fi unul democratic. Asta fiind de fapt adevărata democrație de partid.

Eu însă am altă părere. Dorin Chirtoacă se află  în aceste zile într-o deplasare de serviciu la Bruxelles, este puțin probabil că grupul respectiv și Chirtoacă au avut discuții pe marginea subiectului dezbătut astăzi. Cred că grupul respectiv, în frunte cu deputatul Ion Hadircă doar se ascund sub acest pretext, de schimbare a actualului președinte PL – Mihai Ghimpu, cu prim-vicepreședintele PL – Dorin Chirtoacă.

Dacă pînă azi, majoritatea nu luau în serios declarațiile lui Ghimpu despre mîna Moscovei și KGB, cred că după conferința de presă, susținută de „Grupul de reformă PL”, se poate de luat în calcul și ipoteza lui Ghimpu. Iar zvonul precum că Ion Hadîrcă ar fi fost, ori poate și este, KGB-ist, ar fi de fapt o realitate.

Deci în condițiile în care discuții cu Chirtoacă nu s-au purtat, dar este și evident că Chirtoacă nici nu va accepta propunerea acestui grup de „reformă”, pentru că asta ar însemna să-l trădeze pe unchiul Mihai Ghimpu, ce se urmărește ? Să dorească Ion Hadîrcă cîrma PL-lui ? Vrea Moscova un om docil în fruntea singurului partid declarat unionist aflat la guvernare ? Cred că zilele următoare vom avea un răspuns exact.

Mai pe scurt, vedem că în țara Moldovei totul este posibil, iar trădările o normalitate. Probabil că Vlad Filat chiar este omul Moscovei, iar acum vedem că s-a apucat serios de „negociat” cu deputații, în vederea găsirii celor 51 de voturi necesare pentru a fi votat în calitate de prim-ministru.

P.S.
Dacă Filat se vrea prim-ministru, atunci trebuie să-și schimbe „AVATAR-ul” ! 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole