Fruntaș a unui partid din Moldova, susține mafia produselor lactate și atacă o fundație europeană!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Câteva zile în urmă a fost anunțat despre o campanie în urma căreia vor fi controlate produsele alimentare, unele din ele fiind produse lactate. Chiar dacă acest lucru contribuie la siguranța cetățenilor Republicii Moldova, unul din liderii Partidului Platforma Adevăr și Demnitate apără producătorii care ne vinde producție de o calitate proastă.

O nouă examinare efectuată în laboratorul de testare a alimentelor din cadrul Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare (CMAC) a oferit rezultate senzaționale: Un sfert din producția de lactate a celor 45 de întreprinderi analizate conțineau grăsimi de natură străină și nu lapte. Pentru examinare au fost selectate 126 de eșantioane de produse lactate autohtone și importate. Achizițiile au fost făcute în perioada 28 noiembrie 2017 în magazine de diferite formate – în supermarketuri, magazine de lux, chioșcuri de marcă. Acest lucru este făcut de către Fundația pentru Europa de Est (EEF) care a inițiat cercetarea pe scară largă, al cărei experți au monitorizat deja calitatea laptelui moldovenesc în perioada 2015-2016. Iar în cadrul noului proiect, testarea a fost efectuată exclusiv pentru prezența grăsimilor străine. De tot a fost analizată producție de la 45 întreprinderi de prelucrare din Moldova, Ucraina, Belarusia, România, Bulgaria, Polinia, Germania, Danemarca și Filanda. Un sfert din eșantioanele prezentate nu au trecut testul. Potrivit Galinei Ceciko, șeful laboratorului de testare CMAC, calitatea untului și smântânii a înregistrat cele mai puține pretenții din partea specialiștilor.

Într-o declarații făcută de către Alexandr Slusari, acesta declară următoarele : ”a fost un atac masiv şi coordonat asupra producătorilor interni de produse lactate”.  După cum putea vedea, dumnealui nu doar minte că acest control este coordonat dar că sunt supuși acestuia doar producătorii interni. Acest lucru nu e de mirare, luând în considerație că nu e pentru prima oară când liderii din PPDA apără unele persoane sau grupuri de persoane care încalcă legea, pentru unele devidente, precum ar fi susținerea din partea acestor infractori.

Iar pentru a înțelege pe cine apără Alexadru Slusari, este suficient să citim ce a declarat , șeful laboratorului de testare CMAC Galina Ceciko : ”Scandalos este faptul că au ieșit la suprafață. Nimeni, de exemplu, nu se aștepta că în produsele a celor mai mari producători din țară nu se găsesc aproape nici o grăsime din lapte. Adică, cumpărătorul nu plătește un produs de lactate cu drepturi depline, ci o anumită masă constând, în principal, din ingrediente din plante.”

Și dacă tot domnul Alexandr Slusari spune că este un atac coordonat asupora producătrilor de produse lactate, să înțeleg că Fundația pentru Europa de Est a fost capturată, cu scopul de a intimida producătorii autohotni?
Alexandr Slusari câți litri de lapte și bucăți de unt a costat demnitatea dumneavoastră, pe care ați vândut-o pentru votul lor din 2018, chiar și cu prețul că zeci, chiar și sute de mii de cetățeni sunt mințiți?

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole