Frica Maiei Sandu de integrarea europeană și cărțile pe față înainte de alegeri

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Maia Sandu, Nastase, PAS, PPDA, Plahotniuc, alegeri, 2018, 2019,

Integrarea Europeană este o sintagmă destul de des întâlnită printre rândurile politicului moldovenesc și dacă pentru unii ea este o cale de a ajunge în parlament și a apropia țara noastră de UE, atunci pentru alții reprezintă un pericol, care la fel este o metodă de a ajunge în legislativ și de a pune piedicii primilor.

 În ultimul deceniu s-a făcut ce s-a dorit cu această ,,integrare europeană”, însă recent s-a dorit stoparea acestor păcate și introducerea sintagmei în Constituția RM. Inițiativa a venit din partea guvernării, însă șansa a fost ratată din cauza a 13 ,,eroi ai neamului” din PL și PLDM. Mai departe, guvernarea nu dorește să renunțe la acest subiect,  anume de asta propune un referendum național, unde poporul să decidă, însă se pare că inițiativa dă bătăi de cap și altor partide, care trăiesc cu speranța de a ajunge în parlament doar cu promisiuni europene, la fel ca indivizii din PL și PLDM. Este vorba de PAScuDA, iar dacă mai aproape, atunci de Maia Sandu. Ar fi păcat să-l numesc pe Năstase pro-european, mai ales după ce a stat luni întregi pe o scenă cu Usatîi și Dodon, sau după ce a dat jos drapelele europene și a alungat unioniștii de la proteste, la fel pentru a sta alături de cei menționați mai sus.

Într-o ultimă emisiune, Maia Sandu a uitat că e live, că nu e la JurnalTV și a mai scăpat unele declarații, care îi arată un pic fața.

Maia Sandu, Andrei Nastase, PAS, PPDA, Plahotniuc, alegeri, 2018, 2019, PDM, protest, UE
După mine, lidera PAS spune expres că este împotriva democrației și anume puterii poporului. Pe lângă faptul că este împotriva referendumului, dă clar de înțeles că pentru ea e mai important un eventual eșec al guvernării de a organiza referendum, decât integrarea europeană, care se regăsește și în statutul PAS.  Nu vorbește despre faptul că va chema oamenii la vot și va îndemna societatea să meargă spre UE, ci doar spune deschis că are alte planuri pentru Moldova. Cel mai probabil, acele planuri sunt legate de fugarii interlopi Țopa, de condamnatul Filat și de raiderul Platon, iar poporul și bunăstarea țării sunt pe locurile din urmă…

Îmi dau seama că mai este vorba de principii și de finanțatori, însă vin alegerile, deci Maia Sandu ar trebui să decidă, fie merge înainte cu drapelul UE și cheamă societatea pentru a fi PRO-INTEGRARE EUROPEANA, fie continuă să meargă împotriva guvernării, prin asta susținând forțele pro-ruse, care ard de nerăbdare să revină la conducere, iar asta însemnând că anume ea pune punct pe ideea integrării europene.

Decizia PAS, cel mai probabil, va fi luată într-un cabinet și cu cei de la Open Dialog, ONG-ul afiliat unui oligarh kazah, care finanțează PAScuDA și totodată are probleme cu Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că alegătorul va avea posibilitatea să vadă ,,pro-europenismul” Maiei și a lui Andrei înainte de 24 februarie, la fel cum s-a arătat realitatea în cazul PL și PLDM.

P.S. Cei care au frică de ,,integrarea europeană”, au frică în primul rând de justiția europeană, iar PLDM-ista și economista Maia Sandu, știind ce îi așteaptă pe cei care au pus umărul la furtul unui miliard de dolari, începe să pregătească electoratul pentru a spune că e ,,devreme să mergem în UE”.

P.P.S. #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole