Fresh! Štefan Füle anunţă cînd circulăm liber în UE !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri, 20 martie 2013, Comisia Europeană a făcut publice 16 rapoarte detaliind progresele făcute în ultimul an de cele 6 țări ale Parteneriatului Estic, printre care şi Moldova. Comisarul european responsabil cu extinderea Uniunii, Štefan Füle, a lăudat ca de obicei Moldova, Georgia şi Armenia pentru progresele realizate în decursul anului 2012.

Totuşi, dl Štefan Füle a deschis şi cîteva paranteze, declaraţii care sper eu că-i va trezi pe alt de Filat şi Leancă, ce mint cu neruşinare cetăţenii Republicii Moldova de peste trei ani, că la anul, la celălalt an, vor circula fără vize în Uniunea Europeană.

Astfel, deumnealui a spus că atunci „cînd transnistrenii își vor rezolva problemele cu Moldova, și ei și toți ceilalți cetățeni ai Moldovei vor putea beneficia de regimul liberalizării vizelor.”

Deci pînă cînd oficialii de la Chişinău nu rezolvă conflictul Transnistrian, nici nu poate fi vorba de regim fără vize cu UE. Defapt nici nu ştiu dacă cineva se gîndi cu adevărat că e posibil altfel. Ori ex-premierul Filat şi ministrul de externe Leancă, vedem acum că sunt foarte euro-visători. Sau ei nu au făcut pînă acum doar PR, jucîndu-se defapt de-a integrarea europeană şi de-a soluţionarea diferendului Transnistrian.

Chiar au fost unii atît de naivi încît să creadă că Filat va rezolva conflictul Transnistrian la un meci de fotbal ? Sau vom călători fără vize în UE doar pentru că ne-au vizitat Merkel sau Biden ?

Mai pe scurt asta-i situaţia reală. Vedem că datorită lui Vlad Filat nu avem decît o nouă criză politică, corupţie şi foarte multe probleme nerezolvate.

Eu cred că AIE 3 v-a fi constituită în timpul apropiat, dar vreau ca noul guvern, să fie întradevăr unul transparent, care să muncească cu adevărat pentru cetăţeni. Mai vreau ca noul prim-ministru să-şi stabilească din start priorităţile, iar ulterior să depună tot efortul pentru a le realiza, deoarece numai aşa, Moldova v-a fi cu adevărat o poveste de succes !

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole