foto: Igor Dodon principalul partener al liberalului Valeriu Munteanu în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nici un om teafăr la cap nu va nega că subiectul Unirii este folosit de mulți doar pentru a obține capital electoral. Unii se opun cu vehemență, iar alții îi scriu ode. Cel mai mult lupta pentru și contra unionismului apare în ajun de alegeri. Despre Mihai Ghimpu am scris și anterior, că e un simplu profitor și nu a făcut pentru unionism și pentru Unire nimic concret, doar vorbe goale și declarații pompoase care niciodată nu au fost urmate de careva acțiuni utile, favorabile unionismului. Ce să mai vorbim, că singurele acțiuni într-adevăr bune întru dezvoltarea și promovarea unionismului le-a făcut guvernul PSD-ist donând autobuze și reparând grădinițe,și mai avem acum declarațiile de Unire semnate de aleșii locali moldoveni, în spatele cărora stă oricine numai nu Ghimpu. În rest acțiuni într-adevăr utile nu prea au fost.

Să revenim la cei care profită de unionism pentru a obține voturi. Mai jos vă prezint două exemple bune.

 

Postarea lui Igor Dodon pe Facebook

Igor Dodon, ca un președinte iubitor de țară și statalist, a spart pușculița oferită de Kremlin și încearcă cumva să atragă atenția altor „iubitori de țară” ca și el cu un mesaj foarte ieftin. Mesaj populist, caracteristic lui Dodon. Cât de ușor însă îți tratezi impotența cu niște promisiuni goale.

Postarea PL-istului Munteanu pe Facebook

Și postarea candidatului la funcția de primar al capitalei din partea PL-ului, fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu. La prima vedere, își apără bine ideea, încearcă să combată mesajele stataliste, anti-unioniste al lui Dodon. Doar că, la ce bun colajul ăsta ieftin? Sloganul unionist clasic, iar ca autor al acestui se pune pe el însuși, egoism și dragoste de sine, stilul caracteristic al liberalilor, întâi noi, apoi vedem dacă mai vorbim de Unire.

Mesajul electoral al lui Munteanu va fi tras la indigo cu al lui Chirtoacă, votați PL, partid pentru Unire contra socialiștilor antiunioniști și stataliști.

Sunt sigur că PL-ul nu ar exista fără PSRM și poate invers. Deși sunt antagoniste, se află în permanentă simbioză și nu pot una fără alta. Au prins foarte bine firul, se folosesc de slogane populiste pentru a prinde voturi. De reforme și acțiuni în favoarea îmbunătățirii nivelului de trai s-ar ocupa altcineva.

Valeriu Munteanu și întreg PL-ul doar discreditează ideea unionismului prin vorbele goale și acțiuni contradictorii.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole