Fost ministru, actual candidat și un pamfletar adevărat!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Critica este lucru bun… după părerea mea… însă atunci când este lipsa de argumente și probe, iar această critică devine un fel de PR, cred că normele morale nu-mi permit să apreciez acest fapt. A critica este cel mai simplu, mai ales când te afli în opoziție și aceasta e unica modalitate de a te face vizibil, iar exemple avem multe, începând cu opoziția parlamentară și finalizând cu Maia Sandu sau Andrei Năstase.

 

Ieri, în jurul ore 11 a.m., fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, bagă o scumpete de postare pe Facebook, unde unul din mesaj este că  Chiril Gaburici – Ministru al Economiei şi Infrastructurii a scris cerere de demisie și respectiv pleacă din guvern. Pentru ca să nu fiu considerat și eu pamfletar, anexez aici mesajul:  ,, Mâine Chiril Gaburici, ministru cu diplomă cumpărată de la Piața Centrală, este așteptat în Parlament pentru o moțiune simplă. De frică să nu treacă din nou prin malaxorul deputaților, care o să-l întrebe mai mult despre #diploma_falsă decât despre insuccesele economice, acesta a scris astăzi cerere de #demisie.” 
Este de dreptul fiecăruia să facă postări cu diferite mesaje, inclusiv păreri proprii, însă atunci când ești persoană publică și declari că un ministru își dă demisia, iar a doua zi ministrul menționat nici gând de demisie n-are, atunci cred că domnul Munteanu merită numit #Balabol sau mai simplu Pamfletar. Evident, nu-l acuz de nimic, deoarece am aflat că dumnealui este noul candidat al Partidului Liberal la funcția de primar al Chișinăului, iar cel mai probabil, dumnealui în așa mod se bagă în seamă pentru a spune lumii că există și el, chiar dacă e membru a unui partid cu 1% în sondaje.

Nu mă afectează modalitățile pe care le-a ales Munteanu pentru a-și face PR, însă mă irită că acest subiect cu diploma lui Gaburici este promovat la greu, chiar dacă Maia Sandu a făcut lumină în acest caz, atunci pe când era ministru al Educației. Mesajul Maiei Sandu de atunci suna cam așa: „Universitatea Slavonă a fost acreditată. Întrebarea dacă este sau nu legală o diplomă eliberată de o instituție acreditată nu este retorică. Nu avem motive să calificăm actul de studii al domnului Chiril Gaburici, eliberat în 2004 de Universitatea Slavonă, drept nevalabil”.

După părerea mea, acest subiect demult trebuia să fie închis, însă acest PR ieftin vine din motiv că aceste subiecte sunt sensibile, iar moldovenii înghit tot ce le dai. Cel mai probabil, Valeriu Munteanu nu va ajunge primar, mai ales după cazul lui Chirtoacă, colegul său de partid, care urma să aibă 13% din veniturile parcărilor cu plată, iar pamfletele de pe Facebook vor rămâne în istorie doar pentru că au fost sponsorizate.

#Pace

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole