Foarte subtil JurnalTV îi duce grija lui Dodon!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am scris de mai multe ori că cetățeanul trebuie să fie foarte atent la tot ce apare în presă, pentru că uneori culorile sunt denaturate, sau ceea ce se încearcă a prezenta ”galben” este de fapt ”verde”.  Am citit recent un text scris de Ivan Diacov în care d-lui menționează că Lupta Politică este luptă politică și nimeni nu are de gând să cedeze puterea, în care îi arată naivi pe Maia și pe Andrei că încearcă să se victimizeze 2 ani în fața societății efectul fiind invers celor așteptate ce se și demonstrează prin sondaje.

În fine, dacă e s-o luăm cu interceptările. Dacă apare informație despre Năstase sau Maia toți încep să strige că este fals și fabricat. Care sunt garanțiile că la jurnalTV este o interceptare adevărată? Doar faptul că a fost difuzat la JurnalTV pe mine nu mă convinge. Năstase strigă că publika sau alt post TV a devenit o bâtă contra lui, păi noi putem constata că jurnalul este o bâtă contra partidului democrat, nu-i așa?

Dacă să admitem totuși că înregistrarea este originală, hai să analizăm ce am auzit acolo. Constantin Botnari, secretarul general PDM, dă indicații că pe ultima sută de metri să fie susținut Dodon, motivând prin faptul că el are electoratul lui și nu prezintă la moment pericol. Luptă politică – logică abordare.

Cel mai interesant însă este, probabil o scăpare a jurnalului, faptul că în aceeași înregistrare spre final se rostește și fraza că timp de 2 ani o să le fie socialiștilor luat totul. Și acuma întrebarea mea: de ce cei de la jurnal nu au tăiat această bucată? Este mai important să-i dai jos pe democrați care de asemenea sunt pro-europeni, decât să scapi de socialiști? Care este totuși miza lor? Ei oare nu-și dau seama că socialiștii o sa câștige absolut toată țara dacă o să slăbească Partidul Democrat în teritoriu? Maia și Năstase nu au nici un fel de filiale locale care ar putea concura cu socialiștii. Cum o să lupte ei? Prin intermediul facebook-ului doar?

Ca un apropo, la sigur cineva are să spună că democrații au mințit în prezidențiale. Păi iată, declarația oficială de a o susține pe Maia Sandu și-a avut efectul. În PDM include în sine membri care niciodată n-o să voteze pentru Dodon, oricât nu ar fi îndemnați, și invers – cei care niciodată n-au să voteze pentru Maia, mai ales cei din regiunile de Nord și SUD. Cu alte cuvinte, doar Partidul Democrat, datorită poziționării centriste, poate rupe voturile de la Dodon, și evident fiind promotor al vectorului de dezvoltare Pro-European –  luptă pentru voturile dreptei!

Cel mai probabil totuși este că sintagma ”Batista pe Țambal” (adică stoparea pe durată nedefinită a integrării europene) pronunțată alături de Usatîi și Dodon a fost o scăpare crucială al lui Andrei Năstase care ne permite să tragem niște concluzii și să nu ajungem victime a intereselor lor ascunse, și că Dodon nu este deloc în buzunarul lui Plahotniuc.

În politică nimeni n-o să-ți spună care este scopul final. Dintre Batista pe Țambal și guvernarea democrată care a restabilit relațiile cu Uniunea Eupeană și SUA – eu o să-i aleg pe ultimii. Or pe mine mă doare-n cot cine și ce conturi are de reglat în interior, primordial fiind continuarea Integrării Europene a Republicii Moldova.

Concluziile vă aparțin dragi cititori.

Pace 😉