Fiți vigilenți la protestul de duminică! Platforma DA pregătește vărsări de sînge

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce nu le-a reușit lovitura de stat la 20 ianuarie, țopii, prin intermediul Platformei DA, se pregătesc, se pare, de ultima bătălie. Bătălie care se așteaptă a fi cu adevărat sîngeroasă, din cîte reiese din declarațiile șefului „armatei” lor, Mihai Tomacinschi. Iar noi, cetățenii, nu suntem văzuți de ei decît în calitate de carne de tun ca să-și facă ei interesele.

Despre planurile sîngeroase ale criminalilor Țopa s-a tot vorbit în ultimul timp, dar presa afiliată lor țipa că nu-i decît o nouă tentativă de manipulare a lui Plahotniuc. Știind ce presă avem noi, tindeam de data aceasta să-i cred pe promotorii demnității și adevărului. Însă portalul Today.MD a primit o înregistrare audio în care liderul combatanților din Platforma DA, Mihai Tomacinschi (liderul Gărzii Populare, președinte al Uniunii Veteranilor) vorbește deschis la adunarea activului Gărzii Populare (organizația paramilitară a platformei) despre acțiuni active, mobilizare a veteranilor, tactici de luptă stradală și ruperea cordoanelor polițiștilor de către veterani îmbrăcați în civil. Acesta mai declară că la ședință participă și persoane care au pregătirea necesară pentru a organiza luptele cu forțele de ordine.

Iar discuțiile despre planurile de duminică sunt absolut concludente. Tomacinschi vorbește deschis despre confruntări cu poliția și despre oameni specializați în aceasta. „Acolo va trebui să folosim o tactică cum să rupem cordonul, nu cred că va fie nevoie să meargă în uniforme. Eu nu sunt gata acum, hai să ne gîndim, eu știu că sunt aici niște băieți care au practică în chestia asta. Ne vom consulta, mă voi consulta, vă veți consulta, vom lua o decizie și o să vă informăm prin intermediul președinților”, a spus acesta.

Nu mai rămîne loc de vreo îndoială sau să presupunem că declarațiile acestuia pot fi interpretabile. Totul a fost pus la punct. Cel mai probabil scenariul va fi cam acesta: protestul „pașnic” la un moment dat va escalada. Cineva va provoca poliția ca mai apoi să o atace spunînd că a fost lovit, sau vor încerca să meargă în vreo zonă interzisă și vor aplica forța ca să ajungă acolo, iar psihologia maselor spune că turma va merge acolo unde i se va ordona. Ce ar putea să urmeze e greu de imaginat. S-ar putea ca 7 aprilie 2009 să fi fost doar un joc de copii în comparație cu ce se pune la cale acum. Să nu uităm că țopii au antrenat combatanți și persoane bine pregătite, după cum spune chiar Tomacinschi.

E clar acum, pentru cine nu credea, că și violențele din 20 ianuarie tot de Platforma DA au fost organizate, chiar dacă liderii acesteia nu au recunoscut. Dacă nu era așa, de unde ar fi avut ei acum oameni specializați în ruperea cordoanelor de polițiști? S-ar putea însă că aceea să fi fost doar repetiția. S-ar putea ca de data aceasta lucrurile să degenereze în așa măsură încît… Și toate astea în numele „demnității și adevărului” lui Victor și Viorel Țopa care au scos la bătaie ultima carte. Haideți să nu ne lăsăm manipulați și de data aceasta pentru că am văzut cine sunt ei și care le sunt scopurile. Să-i lăsăm pe politicieni să-și regleze singuri conturile. Oricum ei nu se gîndesc la noi. Vocea noastră trebuie să răsune la alegeri.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole