Fisuri în PLDM? Valeriu Ghilețchi: Denunţarea Acordului AIE a fost o greşeală !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se pare că nu toți membrii PLDM împărtășesc aceeași părere cu Filat și recunosc că defapt denunțarea Acordului AIE pe data de 13 februarie a fost o mare greșeală. Pentru că acel pas, e clar că a fost făcut din orgoliu, din ura nebună a lui Filat față de Plahotniuc.

Din declarația deputatului PLDM, Valeriu Ghilețchi, am înțeles că Filat nici nu a anunțat colegii săi de faptul că va face acele declarații, nu să-i mai consulte și să le ceară părerea.  Acum mă întreb, cum să-și respecte Filat colegii de Alianță, cum să avem încredere în el, cînd acesta nu-și respectă cel puțin colegii de partid ?

Tot domnul Ghilețchi ne spune că greșeala lui Filat este una care poate fi reparată. Pot spune că AIE a început deja să repare greșeala făcută de Filat, a început de ieri, prin demiterea sa din funcția de prim-ministru. Iar azi încă o rușine a guvernului a fost spălată, fiind demis și șeful FISC, Nicolae Vicol. Dar mai sunt încă multe greșeli de reparat, sunt încă mulți alt de Vicol care trebuie demiși cît mai urgent.

Deci tot ce se face, se face spre bine. S-a ajuns la momentul zero așa cum a cerut Marian Lupu. Ce pași trebuie să facă mai departe liderii fostei AIE ?

Cred că cel mai important este ca toți să dea dovadă de maturitate politică, să demonstreze că interesul național este pentru ei mai important decît interesele de partid și ambițiile personale.

În acest sens, dacă membrii PLDM recunosc că denunțarea Acordului AIE a fost o greșeală, un pas care a aruncat țara în criză politică, să depună și ei mai mult efort, pentru a reveni la normalitate. În primul rînd să accepte invitațiile foștilor colegi de guvernare pentru a negocia un nou Acord, și să propună pe altul decît Filat pentru funcția de prim-ministru. Dacă se va insista pe candidatura lui Filat pentru funcția de prim-ministru, asta va duce la alegeri anticipate.

Iar alegerile anticipate nu sunt o soluție. Pentru că ar îndepărta pe un termen nedeterminat procesul de Integrare Europeană, de aceea trebuie să fie evitate.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole