Filmul KIV – FRA 2 demonstrează că unde nu e adevăr, nu e nici demnitate!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fățărnicia găștii criminalilor fugari Țopa devenit legendară. Oricum, presa, neinfestată de banii lui Filat sau a oligarhilor condamnați penal, continua să ne minuneze arătîndu-ne delapidările de milioane de euro effectuate de această gașcă.

Azi a fost lansată o nouă bombă mediatică. http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=35089

Bomba din Platforma DA! Video, filaj, probe. Filmul care demonstrează că Țopa şi Năstase şi-au bătut joc de cetățenii Moldovei şi le-au furat banii, este titlul unui nou film care demonstrează fățărnicia criminală a găștii Filat-Țopa-Năstase.

Nu voi comenta prea multe aici. Pasărea pe limba ei piere, spune un proverb. Acesta caracterizează de minune situația lui Andrei Năstase.

Doar câteva secvențe din filmul pe care îl recomand să-l priviți cu atenție.

storia Criminală a Republicii Moldova spune însă altceva – Țopa, Filat, Năstase sunt mai mult decât cunoscuți – ei sunt membrii aceluiași clan Mafiot, iar Năstase a fost introdus sub Țopa, chiar de Vlad Filat când acesta a pus un cuvânt bun pentru Andrei care i-a fost coleg de facultate la Iași.
Năstase i-a fost propus lui Țopa ca fiind un jurist numai bun pentru a pregăti preluarea AIR Moldova, preluare la care a pus umărul activ și Filat, care în 1999 deținea funcția de Ministru de Stat în Guvernul Sturza. Din acel moment Năstase nu a mai fost nicio clipă independent și a îndeplinit întocmai toate instrucțiunile criminalului Victor Țopa.

După o serie de manipulații financiare, în aprilie 2010, la numai jumătate de an de la numirea lui Vlad Filat în funcție de prim-ministru, DIAMOND TRADING firmă controlată de Victor și Viorel Țopa, extrage din Victoriabank 1121630 dolari sua și îi transferă în RIGA pe propriile conturi. De pe conturile din Riga banii ajung pe contul unei alte firme căpușe din ofshore- BRAMCO Busines Corporation, gestionată de Eugeniu Șlopac, șef la ASITO. Ulterior banii ajung pe conturile unor persoane fizice foarte interesante spnem noi:
88 mii USD la Crețu Victor,
88 mii USD la Bușuleac Mihail (magistrat și vice-ministru al Justiției în perioada de glorie a lui Victor Țopa și Petru Lucinschi)
88 mii USD la Valeriu TANASIEV
88 mii USD la Ursu Fiodor
44 mii USD la Ursu Fiodor (încă o tranșă)
32 mii USD la Grebincea Ștefan
6,5 mii USD la Șlopac Victor (fiul lui Eugen)
606 mii USD la Șlopac Eugen (manager la ASITO).

Așadar, în afară de șantajul de la Victoria Bank, mulgerea Aviației Civile, primul Atac rider asupra BEM, Tentativa de preluare a AIR MOLDOVA, lucruri despre care s-a mai scris și s-au prezentat proble, la activul Clanului Țopa și Filat mai poate fi trecut fără ezitare și ASITO-ul.

Apropos despre jurnal TV, conturile acestei televiziuni, au fost alimentate cu bani murdari din păienjenișul financiar creat de clan cu 3 miliaone 570 mii de euro doar prin intermediul AERO FLIGHT LIMITED. Cam mulți bani pentru o televiziune a poporului, nu vi se pare? Propaganda costă foarte mult.

Să ne întoarcem însă la Andrei Năstase și banii aterizați miraculos pe conturile mamei și soacrei acestuia. În afară de cele 100 de mii de euro parveniți direct de la Aeroflight Limited, pe conturile mamei lui Andrei au fost vărsați și alți bani de o proviniență dubioasă, or în total, iubitorul de haine scumpe și cine copioase la restaurantul CARMEL, a extras de pe conturile ANNEI NASTAS – 5 milioane 662 mii 129 lei în numai trei ani. Banii de la mama de pe cont au fost legalizați în felul următor:
Andrei Năstase a procurat 2 loturi extravilan în Chișinău, 3 loturi de construcție și-a construit o casă de locuit și-a luat un apartament. Nici Teleneștiul nu l-a putut uita, acolo și-a luat 7 terenuri extravilan și 5 loturi de construcție. O parte din bani a decis să-i păstreze cash, o a înregistrat o tranzacție prin care a cumpărat de la propria soacră 25 de ari în comuna Bubuieci.

Sunt doar cîteva episoade. Necunoscute pentru autoritățile germane care le oferă acoperiș criminalilor Țopa, misiunea cărora este distabilizarea situației politice în Republica Moldova, și jefuirea la propriu a proprietății de stat rămase. O tactică crudă, dar eficientă și, ce demonstrează acest film, testate cu success de gașca Filat-Țopa-Năstase.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole