Filip și-a cerut iertare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri, Prim-ministrul Pavel Filip a urmat gestul creștinesc al lui Vlad Plahotniuc, șeful său pe linie de partid democrat, cerîndu-și iertare de la națiune.

Iată ce-a spus Filip: ” Vreau să afirm că a fost o exprimare nerușită din partea mea. Regret acest lucru și  îmi cer iertare.

 Lucrurile trebuie privite în contextul întregii declarații. Nici cei de la Kroll, nici cei de la Banca Națională nu pot veni cu învinuiri. Cei de la Kroll au solicitat ca raportul să nu fie făcut public. Pentru că în experiența și-n practica lor de lucru au avut situații în care au  fost atacați public oameni nevinovați. Cei de la Kroll au fost atacați în judecată și au plătit despăgubiri enorme. Astfel cei de la Kroll analizează toate fluxurile financiare. Nu se exclude că în acest flux se vor regăsi oameni care nu au nimic în comun cu acest furt.

  Încă în luna noiembrie cei de la Kroll au fost la Chișinău și am avut o ședință prezidată de mine. Au fost prezentate la general lucrurile care pot fi regăsite în raport. Apoi a fost prezentat draftul acestui raport celor de la BNM. Cei de la BNM urmează să formuleze un șir de întrebări către Kroll, după care în timp proxim cei de la Kroll vor veni cu raportul final.

Deja acest raport va fi prezentat celor de la Anticorupție. 

Sunt om, greșesc  și îmi cer iertare pentru declarația anterioară.”

Nu e nici un om, dar absolut nici unul, care să nu aibă păcat.

Biblia o spune, nu eu.

Doar că în politica moldovenească, vrem-nu vrem, sunt numai doi oameni, care și-au cerut iertare pînă în prezent pentru vreo faptă sau vorbă necugetată.

Plahotniuc și Filip.

Referitor la acest început bun al lor țin să vă ofer  o pildă pe care o spunea Părintele Ioan Zlotea următorilor săi din mai multe obști creștinești ale Basarabiei secolului XX.

Părintele zicea așa:” Cînd  greșiți sau se întîmplă ceva să nu ziceți că răutatea m-a înșelat, da’ ziceți:- „Mă rog de mă iertați, că eu am greșit, că n-am băgat de seamă și eu sunt vinovat de aceasta”.

Că are să vă găsească dracul vinovat în Ziua judecății, care are să vă zică: – „Da’ ce, eu te-am pus să faci greșeli, pentru că mă năpăstuiești degeaba de cîte am făcut eu, că singur, de voia ta, ai făcut, nu?”

Că „Mă rog de mă iartă”  îi de la Sfîntul Andrei cel Nebun pentru Hristos!

Că Andrei cel Nebun pentru Hristos a avut femeie și-a avut casă, și odată s-a dus mai departe și cînd a venit și a deschis ușa să între, femeia lui păcătuia cu un bărbat. Da ușa n-a scîrțîit deloc atunci cînd a întrat el și cînd i-a văzut le-a zis: ”Mă rog de mă iartă, soră” și lui: ”Mă rog de mă iartă, frate și mai rămîneți sănătoși, că de acuma mă duc unde m-a învăța Dumnezeu”.

Și i-a lăsat pe amîndoi acolo și s-a dus la Sfîntul Antonie și a stat trei zile la ușă, pînă i-a dat drumul.

L-a încercat de răbdare, să vadă ce credință are și la trei zile i-a dat drumul, iar după ce-au stat amîndoi cîteva zile  Sfîntul Antonie l-a trimis pe Sfîntul Andrei cel Nebun pentru Hristos să-și facă o chilie mai departe, da’ nu chiar departe unul de altul, ca să se poată ajuta la nevoi.

Sfîntul Antonie era vestit pe locurile celea, că făcea multe minuni și era cu frica lui Dumnezeu.

Împăratul, care stăpînea locurile celea, avea un fecior cu duh necurat și, auzind de Sfîntul Antonie, l-a adus la dînsul, ca să se roage lui Dumnezeu și să i se îndrepte feciorul.

Da’ Sfîntul Antonie l-a trimis la Sfîntul Andrei cel Nebun pentru Hristos, ca să se roage el lui Dumnezeu pentru dînsul. Atunci Sfîntul Andrei cel Nebun pentru Hristos s-a rugat lui Dumnezeu pentru dînsul și a zis:”Întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, să ieși, drace, din zidirea lui Dumnezeu!”

Atunci dracul i-a răspuns:” Taci, Andrei, că te ascult. Eu nu te-aș asculta dac-ai fi făcut voia mea, că eu l-am îndemnat pe bărbatul cela să între-n păcat cu femeia ta și cînd ai intrat tu în casă, eu am ținut ușa ca să nu scîrțîie, ca să dai tu peste dînșii, că am gîndit c-o să iai un lemn și-ai să-i dai în cap să-l omori și eu atunci cîștigam deodată trei suflete, da’ așa tu ai zis:” Mă rog de mă iartă, soră” și lui:”Mă rog de mă iartă, frate”, iar eu cînd aud: „Mă rog de mă iartă” șapte hotare trec.”

Și a ieșit dracul și a rămas feciorul împăratului sănătos, și s-a întors împăratul cu mare bucurie, mulțumindu-i pe amîndoi.”

Acum ghiciți voi cine este bărbatul-curvar din politica moldovenească și cine-i  femeia-politician și preacurvă.

Fiindcă de Sfinți politica noastră e plină!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole