Filat vrea să revină și să astupe tot ce a furat când a mai fost premier

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Investigatii, retineri, dezvaluiri si probe incontestabile. Toate arata cu degetul spre Vlad Filat si spre articole din Codul Penal al Moldovei si al Romaniei. Filat se intreaba de ce anume acum?

Ei bine, poate era o problema daca lucrurile se intamplau acum doar cu instrumentarea CNA, insa de fapt este deja un proces avansat, dus in paralele si de autoritatile romane.

Dupa cum s-a aflat astazi, institutiile din Romania investigheaza firmele lui Vlad Filat, avand banuiala de spalare de bani, proveniti de la Banca de Economii din Moldova.

Stiind despre toate aceste dosare, Filat insista sa-i fie data functia de premier. Daca nu lui, atunci cuiva din PLDM. Intelegem preocuparea acestuia pentru functia de sef al Guvernului.

Filat a incercat sa se victimizeze, sa ne para ca are nevoie de functie pentru a guverna Moldova. De fapt, are nevoie de ea pentru a astupa tot ce a furat cand a mai fost premier.

Vlad Filat vrea, in temeiul art.8 din Legea cu privire la CNA, sa santajeze conducerea CNA si chiar sa o schimbe, in cazul daca dosarele deschise pe rudele si firmele sale vor mai continua sa fie la ordinea zilei. Sa nu uitam ca Timofti tot este in buzunarul lui Filat, motiv pentru care schimbarea conducerii CNA s-ar putea intampla peste noapte.

Dupa cum scrie Legea, Premierul este cel care propune seful CNA, iar Guvernul este organul care aproba si adjunctii. Deci este clara intentia lui Filat. S-ar intampla ca subalternii cerceteaza superiorul, ceea ce la noi nu prea se face.

Fostul premier stie destul de clar ca detinerea controlului asupra CNA este de fapt si garantia libertatii rudelor sale si chiar a sa. Continuarea cercetarii furtului de bani de la BEM ar putea duce foarte departe, iar in final ar putea fi inchis chiar si Filat. Cum nu ai da, el este capul grupului criminal, dupa cum arata toate probele de pana acum.

Vlad Filat nu mai poate iesi acum la Tv sa ne spuna ca a aflat de spalarile de bani de la TV, pentru ca in toata treaba aceasta este implicata deja si firma lui, la care personal detine cote si o administreaza. Astfel, daca la inceputul acestei saptamani spunea rudelor sale sa se descurce singure, acum e cazul ca si Vlad sa se descurce in acelasi mod, insa fara functia importanta la conducerea Statului.

Postul de premier nu trebuie sa fie garantul libertatii cuiva si nici calea cea mai buna de a astupa toate ilegalitatile din urma. Miliardul trebuie intors la BEM, iar vinovatii trebuie sa ajunga la Cricova, la inchisoare, nu in Casa Guvernului.

Comentarii