Filat va fi dus la cimitirul Armenesc

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Filat a afirmat că la ora actuală declanșarea unei revoluții în R.Moldova este imposibilă. Fals. Filat nu a citit cartea celui care i-au inspirat la ceea ce au făcut pe 7 aprilie. La ea mă voi referi ceva mai jos.

Ceea ce fac acum Filat și Leancă, protagoniștii revoltelor din 7 aprilie, este strigător la ceruri. Ei vor să provoace nemulțumiri în lanț ale populației ca  acțiunile lor să fie trecute cu tăcerea.

Naivii. Își sapă groapa cu propriile mâini.  Ceea ce este mult mai grav, Leancă- Filat implică forțe distructive din exterior, mai precis, din Federația Rusă, capabile să provoace SUA și aliatul  lor – UE. Ei si-au canalizat acțiunile subversive de două direcții – comuniștii și forțele sănătoase ale societății, necorupte, capabile să scoată R.Moldova din sărăcia la care a fost adusă.

Declarațiile anemice ale  echipei lui Voronin despre declanșarea unei revoluții de catifea,  este  o încercare stângace  de a  direcționa revolta poporului sărăcit. Discreditați, lipsiți de un nerv național, comuniștii sunt contraproductivi. În plus, echipa lui Voronin nu are nici pregătirea necesară, nici oameni credibili pentru tânăra generație care vrea să vorbească românește, să studieze istoria românilor, să călătorească în SUA, în întreaga lume, dacă vreți și în Uniunea Eurasiatică, acolo unde sunt interesele vitale ale SUA .

Explic. O uniune Eurasiatică cu participarea chinezilor și americanilor, cele mai importante forțe economice și politice din lume la ora actuală , este posibilă. Există analize pertinente. Numai că cei care au acces la microfoanele și camerele de luat vederi ale puterii nu cunosc aceste lucruri, dar mai degrabă fac jocul Federației Ruse. Subiectul Eurasia, într-adevăr este complex și ne vom ocupa de el la prima ocazie.

Spuneam că prin analiștii lor de duzină, politrucii liberal-democrați inoculează maselor ideea că vina o poartă  comuniștii și că venirea lor la putere s-ar solda cu o catastrofă pentru oligarhi. Intenția acestor clovni politici de a crea o pistă falsă este, indubitabil, un gest orientat împotriva intelectualilor, care dintotdeauna au fost forța motrice a schimbării.

Intelectualii, conștiința poporului, sunt capabili să identifice o nouă forță, capabilă să introducă un element de stabilitate politică, necesară ca aerul R.Moldova. Ori poate, vă imaginați că Filat-Leancă și camarila au declanșat întâmplător campania de privatizare a obiectivelor strategice principial importante pe care le-au dat, practic, degeaba rușilor?

Nu, ei au înțeles să-l discrediteze pe cel care ține pulsul evoluțiilor democratice în R.Moldova la ora actuală. Prin această privatizare de doi bani, care se numește curată hoție, tandemul Leancă – Filat a vrut să demonstreze rușilor, dar și americanilor, celor din UE, cât de serios poate fi afectată stabilitatea politică din R.Moldova dacă la putere ajunge cel care le dă peste mâni.

Iar SUA și UE, trebuie să știți, sunt interesate de menținerea stabilității politice în R.Moldova.

A venit timpul celui care a fost exploatat cinic de către Filat. El, numele lui este Alexandru Tănase, președinte al Curții Constituționale, a avut curajul să-l înfrunte pe Filat, să spună adevărul după ce acesta nu l-a desemnat candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău. Nu cred că acest om a înțeles că a devenit simbol al dreptății și adevărului istoric al moldovenilor.

Deschid o paranteză și declar că nu-l cunosc, iar cu tatăl său, Constantin Tănase, avem de discutat eșecul lui Mircea Snegur în campania din 1996 și rolul pe care l-a jucat el și un alt ins cu veleități de politican în acest proces ca să nu mai vorbesc de Iu. Roșa. Așa că să fiu înțeles. Treaba mea e să spun adevărul. O fac nu pentru ei, ci pentru oameni.

Și acum să vorbim despre revoluția de catifea în care nu crede Filat. Revoluția este posibilă. Călătoresc foarte mult și am văzut în absolut toate localitățile R.Moldova oameni gata să vină la Chișinău pentru a protesta. Din acest punct de vedere îi sugerez lui Filat să renunțe la Marile Adunări Naționale la care se vrea ridicat din nou pe tron. Dacă mitingul care l-a costat viața pe Nicolae Ceaușescu nu este instructiv pentru el, îi sugerez să măsoare temperatura politică  a intelectualilor ca să se convingă că i-a trădat, urmărind numai propria înavuțire.

Gene Sharp este autorul unui ghid de eliminare a dictaturii, care conține 198 de metode non violente de mobilizare a maselor în lupta împotriva tiraniei. Sharp este unul dintre experții  de notorietate mondială în materie de declanșare a revoluțiilor non-violente. Cartea lui Sharp , intitulată ” De la dictatură democrație ” (From Dictatorship to Democracy) este tradusă în 35 de limbi ale lumii. Poare fi considerat unul dintre cei mai citați autori din lume.

Sharp  explică natura și potențialul metodelor non violente de luptă. A elaborat strategia unor confruntări pașnice de luptă care înlocuiesc războiul sau luptele de gherilă.

Filat a fost instruit în baza prescripțiilor acestei cărți de către Leancă. A mers  zilnic, însoți de câteva sute de studenți la președinție pentru a-i arăta pe foaie lui Voronin câte zile i-au mai rămas să guverneze. I-a învățat, totodată și traseul. Aceștia alcătuiau masa. La momentul oportun, Iurocika cunoaște acest lucru, în mulțime s-au manifestat elementele teroriste pregătite care au incendiat instituțiile statului. În cartea lui Sharp metoda se numește ”distrugerea proprietății”.

Cu toate că Filat neagă implicarea sa, televiziunile și fotoreporterii din întreaga lume l-au ”imortalizat” în întreaga sa dimensiune politică  cu accesoriile revoluționare în mână.

Spuneam că Filat nu este prietenul  cărții. Fiindcă nu vrea să aibă patru ochi îi arătăm  doar trei începuturi de revoluție de catifea.

  1. Privatizările frauduloase ale BEM și Aeroportului, făcute cu premeditare pentru a rata parafarea acordurilor de asociere de la Vlinius   se vor solda cu nesupunere civică.
  2. Populația va refuza să achite facturile și taxele în condițiile unor salarii mizerabile. Iar sărăcia din țară poartă semnătura lui Filat.
  3. Populația va proceda la înmormântările liderilor politici.

Primul, desigur, va fi Filat. Nu pot să nu zâmbesc atunci când văd, în Piața marii Adunări Naționale sicriul cu mumia Filat în el care, după un serviciu divin este dus la cimitirul Armenesc.

Inspirat mediatizată, procesiunea va aduna mii de oameni. Nu trebuie să-i spun lui Filat  cine va duce sicriul. Cei pe care i-a sacrificat sunt mulți la număr.

 

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole