Filat trebuie să plece definitiv din viaţa politică

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi a căzut guvernul. Şi mă bucur enorm, pentru că am scăpat cel puţin de un oligarh. Dar la apucăturile politicienilor noştri, nu-i exclus revenirea acestuia. La banii pe care-i are Filat ar putea să-şi răscumpere scaunul de premier. Ş-atunci, ca urmare a bâlbâielelor şi nervilor din timpul raportului în parlament, Filat şi-ar putea utiliza toate resursele financiare pentru a se răzbuna pe foştii colegi, pentru că şi-au permis să-l demită.

Pentru a evita o astfel de situaţie, este nevoie ca Filat să fie exclus din viaţa politică. După cum spuneam ieri, imaginea sa compromisă este iremediabilă, iar nedeterminaţii precum Ghimpu şi Munteanu l-ar putea readuce pe Filea.

Consider că un personaj, care a compromis itinerarul nostru european şi a ştirbit imaginea statului în faţa Europei, nu mai are şanse în faţa electoratului, iar cu atât mai mult renumirea lui în fruntea guvernului, va compromite şi celelalte partide în faţa instituţiilor europene, lucru care ne-ar spune adio pe veci de la marea familie europeană.

În PLDM sunt un şir de alte persoane care l-ar putea înlocui cu succes pe Filat în funcţia sus-numită. S-ar putea merge pe candidatura lui Godea, care ar manevra un echilibru în noua alianţă. Dar, una din cele mai elocvente candidaturi pentru premier, consider că ar trebui să fie Lupu, preşedintele PD, pentru a-l vedea şi pe respectivul de ce este în stare.

În concluzie, nu pot decât să mai punctez o dată necesitatea de a nu-l renumi pe Filat în fruntea Guvernului, mai ales că ne-am pomenit după 3 ani de guvernare Filat cu un cabinet plin de dosare penale.

P.S. I s-a oferit o şansă, n-a fructificat-o – şi drept urmare, să se ducă-n plata Domnului…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole