Filat, stîlpul de la poarta Europei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Chiar de la începutul constituirii Alianţei pentru Integrare Europeană partidele din cadrul coaliţei aveau un singur scop: aderarea la UE. Însă se pare că o dată cu trecerea timpului scopul major s-a spulberat.

PLDM-ul fiind unicul partid din cadrul CPE care  şi-a dorit, doreşte şi va realiza obiectivul trasat de ei. Cel mai grav este faptul că tocmai după 27 iunie toate componentele acestei coaliţei vor pretinde la sucesul verzilor. Asta deşi au renunţat demult la el.

Mihai Ghimpu va susţine că scopul susţinut de el cu atîta înverşunare a fost atins. PD-ul va face acelaşi lucru motivînd că ei au fost cei care au transpirat în toată această perioadă pentru păstarea alianţei. Doar că niciunul dintre ei pe parcursul ultimului an nu au întreprins nimic. Iar ceea ce-au făcut anterior se rezumă la nimic.

Însă cel mai mult de această dată m-a uimit declaraţia liderului PLDM, potrivit căreia verzii vor face coaliţie după alegeri  doar cu cei care suţin parcursul european al  ţării. În aczul dat, despre ce fel de alianţă şi cu cine de realizat din moment ce Lupu şi cu Ghimpu demult au renunţat la integrarea europeană în favoarea intereselor meschine de partid.

Să-mi spună mie cineva, cine din actuala coaliţie îl mai susţine pe Filat? Practic nimeni…

Comentarii

Elena Nistor

Elena Nistor

Am absolvit facultatea de istorie, apoi cea de jurnalism. Am luat si masteratul. Sunt pasionata de politica. Cred ca prin acest blog, contribui la dezvoltarea pluralismului politic....

Ultimele articole