Filat si PLDM l-au ajutat pe Iohannis sa piarda in Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

In urma alegerilor din Romania pentru Palatul Cotroceni avem un rezultat rusinos pentru noi, romanii din Basarabia.

Ponta a castigat in turul I, iar europeanul Iohannis a pierdut, chiar daca aici a avut aliati – PLDM-ul si pe Filat.

Filat spunea ca basarabenii trebuie sa-l sustina pe Iohannis in campania pentru presedentia Romaniei. Tot el spunea ca PLDM are candidatul sau, pe Iohannis, sustinut si de partenerii europeni din PPE.

Se pare ca cele spuse de Filat nu s-au potrivit cu cele intamplate la sectiile de vot. In mare parte alegatorii nici nu au stiut despre candidatul Iohannis. Ba chiar si membri ai PLDM din nord nu cunosteau ca Iohannis s-a bazat pe sustinerea lor. La sigur ca in alte sectii a fost la fel.

De ce? Pentru ca Filat a uitat sa-i faca campanie candidatului PPE si a lasat ca Moldova sa fie impanzita doar cu bannere pe care statea Ponta. Filat si PLDM nu au organizat nici o campanie de informare a alegatorilor despre faptul ca Klaus Iohannis trebuie sa fie votat de basarabeni, ca e european si nu socialist ca Ponta. Filat s-a pus pe labe si a crezut ca totul va merge inainte bine si in liniste, iar Ponta nu va acumula multe voturi, si nu va trebui sa prezinte explicatii de ce candidatul PPE este pe locul doi.

In schimb, vicele PLDM i-a facut campanie lui Ponta. Leanca a mers peste Filat si l-a sustinut deschis pe premierul roman. Peledemistii au spus ca este ceva normal, ca Leanca-l sustine din motive diplomatice, ca este omolog. Iata normalul si pasivitatea peledemistilor la ce a dus – Ponta invingator in Moldova.

Acum cred ca Filat trebuie sa prezinte multe explicatii europenilor si partenerilor din Ro. Rezultatul alegerilor de ieri a demonstrat ca culcatul pe ureche, cum a facut Filat, duce la rezultat neasteptat.

Iohannis sa-i multumeasca lui Filat si PLDM ca a pierdut in Moldova, a pierdut intr-o tara in care Filat spune ca merge #Inainte spre Europa.

Din pacate, moldovenii au mers ieri #Inainte spre socialism, iar din acest motiv ar putea fi in turul doi principalii vinovati ca in Romania va guverna un presedinte din Internationala Socialista, nu din Partidul Popular European.

Comentarii