Filat și Leancă au făcut-o de kakao. Nemții au rămas cu gura căscată

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Leancă și Filat sunt conștienți că-s pe ducă. Logica acțiunilor acestora este previzibilă. Braț la braț cu Lazăr, cumătrul lui Filat și vice ministru de stat, pe timpul când Vladimir își trăgea uriașa clădire de la intersecția străzilor Ismail  cu Ștefan cel Mare, cu numele conspirativ IPTEH,  ei au găsit acoperire pentru ilegalitățile lor la Rogozin și patriarhul Kiril.

Căci a te afla lângă ei, a bea  pe timp de ciumă, când poporul moare efectiv de foame, și a nu discuta probleme cele mai durute ale cetățenilor este culmea iresponsabilității. Așa că interdicțiile pentru vinurile și fructele moldovenești pe piața rusă sunt scenarii de intimidare a muritorilor de rând, scenariile avându-i figuranți pe Leancă și Filat. Astfel s-a dorit acoperirea transferului către cei care ne ocupă 11 procente din teritoriu a celor mai importante obiective strategice ale statului – a BEM și Aeroportul Internațional Chișinău. Am scris deja, ei vor ca întreaga republică să fie o enclavă Kaliningrad, nu doar Trasnsnistria.

Diversiunile de sorginte k.g.b. ale lui Leancă și Filat sunt arhicunoscute,  fiind utilizate pentru a le sustrage atenția și a-i intimida pe cei mulți. Iată doar câteva repere:

  1. Programarea ședințelor legislativului tocmai  la sfârșitul lunii pentru a nu-i aduna pe nemulțumiți în  fața Palatului Republicii. Din scânteie, precum bine se știe,  se aprinde repede  un foc uriaș al revoltei populare;
  2. Invitarea  și neanunțarea vizitei lui Rogozin care, cu limbajul său șovin, sensibilizează intelectualii asupra rănii deschise a poporului. Rana poartă numele Transnistria.  În limbaj direct, reportericesc, procedeul se numește aruncarea ciolanului mediilor de informare pretins independente, ca acestea să roadă și să urmărească docile stăpânii;
  3. Adunarea conducerii de vârf sub crucea Patriarhului Kiril care a chemat la pace și supunere fraților ruși în persoana liderului secesionist de la Tiraspol, zis Șevciuc, marele prieten al lui Filat;
  4. Mesajul laș al lui Filat . Acesta, după ce le cere argumente celor care îl învinuiesc de furtul acțiunilor de la BEM, îi îndeamnă pe toți la conciliere, la împăcare cu acest jaf, adormindu-ne cu îndemnul să-i lăsăm pe frații ruși să lucreze pentru țară, citește, pentru el;

Trebuie să recunoaștem – le-a reușit până în punctul în care nu am auzit cele mai severe critici venind din partea FMI  și a Germaniei. Primul a recunoscut nemulțumirea FMI, șeful legislativului de la Chișinău, Igor Corman. El a lăsat să se înțeleagă că problema este atât de gravă, încât R.Moldova ar putea să rateze o nouă creditare de la această instituție birocratizată, care seamănă în lume numai sărăcie și generează corupție la vârf .

A nu obține credite de la FMI, a nu putea vinde vinurile și fructele în plin sezon, a îngheța de frig din cauza sistării gazului, a nu putea câștiga o bucată de pâine muncind la stăpânii ruși, mai generoși și mai oameni decât oligarhii din vârful piramidei! Vă puteți imagina un tablou mai apocaliptic în condițiile în care al treilea război mondial se poate transfera în casa ta dacă nu vei înțelege să rabzi și să taci, să lingi mâna pe care demult trebuia să o muști până la sânge?

Această bătaie de joc a unei guvernări  față de propriul popor se numește în limbaj filosofic reducere a speranței de viață. Spiritul conservării care ne este propriu  fiindcă, spre deosebire de ei suntem oameni, ne  sugerează ce trebuie să facem. Să privim la copii flămânzi cărora nu avem ce le pune pe masă, să privim furioși la prețurile care cresc la fel ca și drojdiile și să ne certăm. Să ne certăm cu soțiile, cu frații, cu surorile. Să ne certăm cu alte etnii. Corect. Dictonul ”devide et impera” este expresia genialitatății unei civilizații care trebuie să învețe a trăi altfel, dar nu poate. În această lume cel mai mare îl înghite pe cel mai mic. Dezbină și condu, deci.

Cei cu bombe au călăii lor care duc turmele supuse la sacrificare. Există un film de scurt mesaj despre țapul Adonis care conducea caprele la abator. La momentul oportun era tras într-o parte. Dar în momentul în care  nu a mai avut puteri a fost lăsat și el să meargă, împreună cu turma sub ghilotina nemiloasă. Instructiv acest film.Televiziunile de la noi trebuie să înlocuiască imnul  de stat la deschiderea stației cu acest film.

Mă tem, totuși, lui Filat și Leancă nici această mare parabolă nu le mai amintește de adevărul că suntem trecători prin lume. După ce au furat revolta sinceră a unor tineri, ei îi împing pe drumul uitării de sine.

Filat și Leancă nu mai au cale de întoarcere. Ei caută scăpare de revolta tinerilor, care și-au întemeiat o familie în altă țară, care au cerut azil politic în SUA, inventând pretexte printre care și acela că sunt homosexuali și lesbiene. Au plecat înjurând ora la care au ieșit să le apere averile obținute pe căi oculte.

În acest sens, cel mai serios semnal a venit ieri de la ambasadorul Germanie în R.Moldova . El a spus că nemții ar umple imediat străzile după un asemenea furt oribil ca cel de la BEM. Diplomatul nu a înțeles cum se poate ca într-un sat, aspirant la admiterea în UE, după un asemenea jaf ca cel de la Banca de Economii, privatizată fraudulos, nimeni să nu fi fost judecat și privat de libertate.

Neîndoielnic, autorii culiselor mârșave,  pe care nemții îi cunosc și i-au sancționat deja caută scăpare. Fiind înlăturați de la o  un pol al puterii, ei revin la origini. Să nu vă mire faptul  dacă, în cazul unei decizii de judecare corectă aceștia vor cere azil politic în Federația Rusă.  Deocamdată ei mai smântânesc ulcioarele și ne  amenință cu fratele mai mare, care se vrea stăpân în Balcani. Stăpân peste lume, cu alte cuvinte.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole