Filat se simte bine în penitenciar. Probabil începe să se deprindă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Era straniu de ce în ultimele cîteva săptămîni nu l-am auzit pe avocatul lui Vlad Filat și pe „al vostru admin” să se plîngă despre condițiile inumane, tratamentele degradante și încălcarea drepturilor omului în Penitenciarul 13. Nici despre încălcarea drepturilor deținuților la convorbiri telefonice și întîlniri cu rudele nu se mai plîngea fostul premier, nici despre colegi de celulă maniaci sexual. Ce s-o fi întîmplat? Răspunsul foarte simplu la această întrebare l-a oferit astăzi avocatul Igor Popa – fostul premier a rămas singur în celulă.

„Domnul Filat se află singur în celulă (…) Se simte bine…”, a declarat portalului Today.MD avocatul Popa. Deci asta era! Filat se simte bine deja! Fostul premier, care s-a tot îngrijorat pînă acum de nevoile oamenilor huzurește (în comparație cu ceilalți deținuți) și nu-l mai interesează nimic. A uitat chiar să-și roage adminul să transmită mulțumirile de rigoare.

Dar cum rămîne cu ceilalți deținuți Dle „al nostru” Vlad Filat? Or, după cum relatează același portal de știri, care face referire la declarațiile reprezentantului Departamentului Instituții Penitenciare, colegii de penitenciar ai lui Filat nu se bucură nici pe departe de luxul pe care îl are el. Potrivit Nataliei Bucur-Bandas, purtătorul de cuvînt al DIP, în penitenciarul 13 sunt celule în care sunt deținute cîte zece, opt, șapte, șase persoane. ”Într-o celulă similară celei în care este deținut Vlad Filat, normal ar fi să fie deținute cîte 2 persoane, adică cîte patru metri pătrați pentru fiecare deținut. Însă dat fiind faptul că Penitenciarul 13 este unul suprapopulat, există celule pentru două persoane în care sunt deținuți mai mulți decît ar fi normal”, a mai adăugat Bucur-Bandas.

Deci, în mod normal și logic Filat nu ar trebui să se lăfăiască chiar și în penitenciar, după viața de lux pe care a dus-o și la libertate, din banii noștri, dar să împartă spațiul cu alți deținuți. Însă, nici gînd de așa ceva. Mai mult, după ce avocatul și apropiații lui Filat au trîmbițat pe la toate colțurile despre condițiile din penitenciar, acum nici măcar nu au catadicsit să anunțe opinia public despre faptul că deja „se simte bine”. Și, trebuie să menționez aici că Filat „se simte bine” de mai bine de jumătate de lună. Poate a început să se deprindă domnul fost premier?

Apropo, mai am o întrebare: oare colegilor de penitenciar tot li se adresează cu „al vostru Vlad Filat?”

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole