Filat poate avea soarta lui Guma în România. Leancă se duce la Soci cu armata 14-e din Transnistria și cu o focoasă nucleară, cadou pentru Medvediev

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Imediat după ce Filat, picat bob-sositor la Vilnius ca a șaptea roată la căruță, a declarat că Băsescu s-a pus de-a curmezișul integrării noastre europene, președintele Nicolae Timofti a asistat la festivitățile de la București, prilejuite de Ziua Unirii.

Președintele Timofti l-a primit pe Băsescu fără onorurile de rigoare ,obligatorii pentru șeful unui alt stat.

Asta prevede protocolul chiar dacă Băsescu a venit, nu se știe de ce, să-l ia pe cumătrul fiicei sale, flăcăul Chirtoacă, la Vilnius.

Leancă, Filat, Corman, Lupu și tot neamul lor s-au eschivat de la întâlniri, iar acest terchea-berchea, Leancă și fiica lui Snegur au declarat că vizita președintelui Băsescu nu a figurat în agenda protocolară.

Nu au copii care primesc burse de la statul român, ci de la Birștein și Stati și îi înțeleg.

Mă interesează, tare de tot, dacă măcar tatăl acestei zâne a diplomației moldovenești a roșit.

Trebuia să roșească de două ori, când fiică-sa, înregimentată în trăsura ruso-euro- asiatică a lui Filat, a anunțat pentru prima jumătate a lunii ianuarie două vizite extrem de importante ale demnitarilor ruși, una dintre ele a șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Apropo, CNN a transmis un reportaj-pamflet de la ONU, unde a activat anterior Lavrov. Era vorba despre interzicerea fumatului. Toată lumea s-a conformat, cu excepția lui Lavrov. Acesta continua să fumeze în instituție și nimeni nu-i putea face nimic – Rusia este membru al Consiliului de Securitate. De votul ei depinde soarta lumii, în anumite circumstanțe.

Fiica lui Snegur nu ne spune de ce, totuși, a anunțat vizita lui Lavrov la Chișinău, în prima jumătate a lunii și acesta nu a venit. Are obligația protocolară să o facă. Fătuco, o vizită anunțată și neefectuată, poate însemna și o răcire a relațiilor până la eventualitatea unui război. Leancă, scula lui Filat, nu ți-a spus lucrul acesta?

Noi admitem cu, siguranță de sută la sută, că fumătorul Lavrov nu a vrut să pericliteze buna desfășurarea a referendumurilor de la Comrat, a evitat să răspundă la întrebările despre retragerea armatei 14-e din Transnistria și nu a vrut să-i strice drumul la Soci, colegului sau Iurie Leancă.

Precum știți, acesta se deplasează la Soci ca să discute problema exportului de vinuri moldovenești către Rusia cu omologul său Medvediev. Se va răsti, desigur, la el, că la recepție nu se servește vin moldovenesc, doar Moldova este stat-membru al CSI.

Eu nu știu cât de civilizat trebuie să fii ca să faci asemenea declarații!

Leancă este ridicol, uitând că Merkel, care nu se deplasează la Soci anume din aceste rațiuni : Medvediev și Putin nu s-au ținut de cuvânt și nu au propus soluții UE pentru eliminarea diferendului transnistrean de inspirație rusească.
Astfel, ei au înjosit-o pe Merkel in fața SUA, care A ÎNCREDINȚAT, ȘTIU CE SPUN, SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR DE LA FRONTIERA UE GERMANIEI.

Poate fi la mijloc și problema Ucrainei, dar aici se negociază. De pe pământul nostru, însă, rușii nu vor să plece și pace.

Precizez, Leancă s-a lăudat că Merkel i-a vorbit atât de frumos, atât de inspirat despre UE, dar nu a acreditat nicio o idee cum am putea ajunge noi acolo în timp util ca să nu ne mântuiască rușii.

Iată, deci, de ce Parlamentul nu s-a întrunit în ședință ca să adreseze un apel către ONU, OSCE, UE altor organisme internaționale în legătură cu declarațiile ambasadorului rus vis a vis de referendumurile din UTA Găgăuzia.

Leancă trebuia să se deplaseze la Soci. Chiar nu-l transportă acolo de frânghiuță Filat ca la Vilnius? Nu se poate!

Așadar, prin admiterea referendumurilor în Găgăuzia, Filat a crezut că împușcă doi iepuri de-odată.

Rezultă că Filat, marele prieten al lui Formuzal, a decis să-i demonstreze președintelui Băsescu că a făcut o declarație oportună despre proiectul anunțat al șefului statului român, căruia, în al doisprezecelea ceas, îi va venit rândul la sfântul așteaptă dacă e să credem ce spune ambasadorul Lazurcă.

Adicătelea, vedeți cât de tare s-au zburlit frații noștri găgăuzi, asta a vrut să spună Filat! Trebuie să mă înțelegeți!

Filat are serioasă trenă de contrabandist în România și dosarele sale pot fi puse pe rol. Asta trebuie să se știe. De aceea Filat, care vrea să câștige alegerile la paștele calului a încercat să dreagă busuiocul afirmând imediat după ce l-a luat gura pe dinainte că România ne ajută foarte mult.

Asta a bâiguit și Leancă în timp ce Corman, acest heruvim rătăcit, a spus că nimeni nu-l ascultă pe Băsescu. Dacă îl ascultă sau nu, vom vedea la toamnă când vom număra zero boboci în curțile Păpușarului și ale Contrabandistului.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole