Filat l-a tăiat buricul lui Leancă la 100 de zile. Lui Iurocika îi place să fie aruncat cu tot cu scăldătoare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cel care are ochi de văzut și gură de aur ca să spună adevărul a făcut-o. Absoluta majoritate a comentatorilor, care nu ciugulesc din palma liberal-democrată a lui Filat, au afirmat că cele 100 de zile de guvernare ale lui Leancă au fost un dezastru.

Pe lângă faptul că nu a realizat nimic din nimicul promis, Leancă, ”preocupat” de soarta omului simplu, așa după cum l-a învățat Cancelarul German, Angela Merkel, susține că tranzacția de la BEM și darea în concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău, pentru 49 de ani, sunt corecte.

Un prim ministru cu scaun la cap nu se lansează în asemenea aventuri și arată respect legislatorilor, colegilor săi de coaliție, care l-au votat. E vorba de liberalii conservatori care au atacat la Curte darea în concesiune a  Aeroportului Internaţional Chişinău pentru 49 de ani unei companii din Rusia.

Precum se știe, Curtea Constituţională a suspendat tranzacţia. Leancă trebuia, deci, să păstreze tăcerea și să îndemne toată lumea să aștepte decizia Curții care va fi irevocabilă.

Da de unde? Leancă toarnă gaz pe foc, exercitând presiuni aspra Curții Constituționale ca ulterior să susțină că ea a luat o decizie politică.

Vă mai amintiți, însuși marele jurist, actualmente președinte al R.Moldova, Timofti Nicolae, a afirmat că decizia Curții Constituționale de a demite guvernul Filat a fost una politică. Pentru prima dată în istoria justiției am auzit de la domnul Parcă este-parcă nu-i de asemenea decizii.

Leancă, precum vedem,merge pe urmele lui Timofti și face sluj, fără să-și dea seama că  poate fi tras la răspundere, dar mai degrabă sancționat,  prin demitere de către colegii săi de coaliție. Însă el are experiența demiterilor, precum știți. Are certitudinea că Filat  filează chiar tot ce mișcă în țara aceasta. Greșește.

Cât privește BEM, alt obiect al viitoarelor dispute politice, Leancă e la fel de incompetent. „Tentativa de a concesiona un împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucţii anterior, s-a soldat din cauza unor probleme, unor deficienţe din sistemul nostru judecătoresc. Acel împrumut a fost blocat pentru o perioadă mult mai mare de un an şi jumătate. Astfel încât decizia de concesionare a fost una corectă.” Un om lucid face comparație între BERD și un investitor anonim din Rusia ca să concluzioneze că avem niște conducători duși cu pluta.

Întrebarea vine: ”Dar de ce poporul pe care l-ați furat, fără a judeca pe nimeni, nu a știut de aceste isprăvi ale justiției. Cât timp un ministru al justiției, liberal democrat, pe nume Oleg Efrim, va face deservicii poporului. De ce nu a fost sancționat?”.

Tupeul lui Leancă întrece orice așteptare. Căci nimeni altul decât el, în calitate de ministru al facerilor externe, avea sarcina de a menține la un nivel satisfăcător relațiile dintre R. Moldova și Federația Rusă, de a nu admite să se deterioreze.

Trebuia să aibă birou la Kremlin, să facă diplomație dacă știe că ”scopul scuză mijloacele” când e vorba de interesul național. Numai că Leancă, sătul de Moscova, unde și-a făcut studiile, a călătorit la Bruxelles, unde s-a alintat ca cioara în lanț.

Nici în inima UE nu a făcut purici mari. Au mințit, împreună cu ”șăful”, cu nerușinare populația. Vă amintesc, ex-premierul defunct;,Filat; și Leancă, au declarat că moldovenii vor călători fără vize în țările UE până la finele anului 2012. Mai țineți minte fanfaronada ortacilor? Filat a declarat că va renunța la cariera sa politică, dacă nu vom obține regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, iar Leancă s-a jurat că va demisiona.  Ce am avut până la urmă? Filat  a așteptat să fie demis pentru corupție, iar  pe cererea lui Leancă a pus o sticlă de gin pe care au ras-o în doi, convingându-l să nu mai facă asemenea chestiuni, fiindcă nu este de capul său, ci e responsabil în fața lui Anatol Stati.

„Nu mă dezic de ceea ce am spus atunci. Am avut impresia că oamenii sunt prea pesimişti. Eram convins că dacă vom lucra mai convingător vom obţine rezultate mai bune”, astfel și-a motivat Leancă refuzul de a demisiona.

Credeam că a mai prins la minte măcar după acest eșec răsunător. Da de unde? Leancă, la 100 de zile, nu spune iarăși oamenilor, ca să nu fie de deochi, care este numele companiei ce va deschide  la noii locuri de muncă, angajații căreia nu vor fabrica pneuri de Mercedess, ci ceva ”mult mai sofisticat”.

Leancă pretinde că este ”diplomat”.  Un diplomat  face doar afirmații sigure. El iarăși vrea să ridice moralul maselor cu cioara de pe gard. Speculațiile sale , acoperite cu ” nu spun ca să nu fie deochiat” m-au convins, o dată în plus, că Leancă  a rămas la vârsta teribilismului juvenil. Și nu m-am mirat deloc că suntem țara bețivilor, a prostituatelor, a sărmanilor, a migranților care-s, de fapt, refugiați…

Doamne, cât de înțelepți au fost strămoșii care au spus că peștele de la cap se strică!

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole