Filat își linge rănile. Plahotniuc îi aduce alifie

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am scris un articol suficient de argumentat despre visul frumos al lui Vlad Plahotniuc care are dreptul la viață. Era vorba despre identificarea unor lideri politici autentici, cernuți prin sită de către electorat. Obiectivul urmărit viza schimbarea clasei politice. La modul concret, Vlad Plahotniuc avansa ideea refuzului la listele de partid și alegerea viitorilor guvernanți în baza circumscripțiilor nominale.

Susținea atunci că este gata să se retragă pentru a face loc altora. Incontestabil, renunțarea la serviciile tovarășului ”spiska” ar aduce un plus de prospețime în gândirea politică moldovenească și ar zgudui din temelie piramidele edificate de către P. Lucinschi, pe care le păzește ca un dulău Filat.

Ambii știu despre ce vorbesc. Este vorba despre programul Național ”Pământ” și despre cedarea patrimoniului R.Moldova secesioniștilor. Lista este impunătoare și Filat o va visa zi și noapte în electorală. Lista îi va fi citită de către Mihai Ghimpu sau Dorin Chirtoacă.

Dar să nu ne pierdem gândul. Filat nu a reacționat la declarația oponentului său care nu vine, categoric, din structurile k.g.b. ca și el. Mai mult, înțelegând că nu va mai avea ce face cu banii obținuți de la toate instituțiile statului, începând cu vama și terminând cu fiscul, dar și că nu va mai putea scoate bani buni atât din americani, cât și din cei de la Bruxelles, Filat a ezitat să-l susțină pe Plahotniuc.

Filat a crezut că suntem idioți terminați și vom crede în bancul de sorginte k.g.b –istă potrivit căruia Brejnev (Filat) este ”țața”, iar Reagan(Plahotniuc) –” kaka”.

Dar, Dumnezeule doamne, l-am văzut în satul său de baștină Lăpușna, lăudându-se cu bani europeni pe care-i vor folosi la restaurarea unor subterane de pe timpul lui Alexandru Lăpușneanu și m-am întrebat dacă a citit, în general, această nuvelă a lui Costache Negruzzi, supranumită un Macbeth românesc. Categoric, nu. În caz contrar și-ar fi adus aminte de Moțoc și de intrarea în țară a lui Lăpușneanu care a declarat solilor boierilor : ”Dacă voi nu mă vreți eu vă vreau!”.

E cazul lui, tras la indigo. Mi se face milă de reporterii de la instituția din dealul Schinoasei , condusă de Surdu, care mai și orbește pe –deasupra, încât nu vede cât de stupid apare mântuitorul în subiectele de reclamă p.l.d.m.-istă pe care CCA este obligată să le aprecieze și să ceară marcarea lor cu litera ”P”.

Ei bine, astăzi Vlad Plahotniuc a făcut un gest pe care-l aplaud la scenă deschisă. Plahotniuc vrea să vorbească cu oamenii, se deschide pentru orice fel de intervenții ale organelor de control și justiție și speră să identifice pe această cale o nouă clasă politică. Pe scurt – Plahotniuc a depus mandatul de deputat.

Evident, după ce i s-a dat de atâtea ori în obraz, după ce a fost demis pentru corupție, Filat trebuie să ceară imediat deschiderea unei anchete vizând imixtiunea sa în treburile fiscului. Vă mai amintiți, probabil, ce indicații furibunde dădea, încât ortacul său nu-l mai scotea din ”ȘĂFUL”.
Tăcerea lui Filat este diabolică. Iar noi conchidem că nu Plahotniuc, ci Filat este o frână în calea integrării noastre în UE și el trebuie să fie judecat. Mă tem că dacă nu va înțelege acest lucru, Plahotniuc îi va aduce probe vocale. Va veni cu oamenii care vor spune cât de frumos a guvernat și cât de înțelept guvernează scula lui, Leancă. De fapt, am uitat să vă spun că Leancă mai e și scula lui Anatol Stati, controversatul milionar, principalul profitor de pe urma realizării inspirate a Programului Național ”Pământ” de către Lucinschi și Filat. Vedeți cât de simpatică, prin mârșăvia ei, este cârdășia!

Ca să anulez o eventuală replică, semnată de scribii lui Filat, groși în ceafă și burtoși, țin să vă informez că Filat a anticipat ideea lui Plahotniuc de a merge în popor. Iată ce spune într-un interviu de dată recentă:”Un partid serios trebuie să aibă o relaţie permanentă cu alegătorii, iar PLDM este anume astfel de partid şi noi contactăm permanent cu cetăţenii. Personal, merg în fiecare săptămână în teritoriu, mă întâlnesc cu oamenii, discut cu ei. La fel fac şi colegii mei şi, vreau să vă asigur, că toate propunerile bune pe care ni le fac oamenii se regăsesc într-o formă sau alta în agenda politică pe care o avem. La fel, şi noi le comunicăm permanent oamenilor despre acele acţiuni pe care le facem, despre gradul de realizare a anumitor angajamente şi chiar avem ce spune la acest capitol.”

”Filat MD” astfel se numește site-ul care îl consacră pe acest brav fecior al neamului. Am scotocit la propriu prin el și nu am văzut relații de nici un fel între Filat și alegători. NU am găsit idei valoroase. Și nu înțeleg, naiba să mă ia, de ce agricultorii, la fel ca și primarii sunt gata să iasă în stradă. De ce la președinție au venit femei cu icoane și copii cerându-le ciracilor lui Filat să nu facă de rușine țara și neamul cu minoritățile sexuale.

Ce mai încolo, încoace, Filat și Lupu se vor întâlni astăzi cu Fule. Va mai fi unul , dar acesta nu intră în cărți, el este baciul mieilor chirilici. Ca întotdeauna Lupu îl va depăși pe Filat, fiindcă este mai versat în materie de limbă engleză, e mai coerent, deși aberant, în expresie.

Filat va începe iarăși să-l urască pentru faptul că-i cultivă complexele inferiorității. Ca să nu se întâmple toate acestea, e mai bine să se dea prins cu rața în gură. În caz contrar, va fi purtat de noii mesageri ai lui Plahotniuc prin țărișoară cu inscripția hamletiană atârnându-i de gât. Nu sunt sigur că o cunoaște, de aceea i-o amintesc. Ea sună în felul următor: ”Cine va face ca mine, ca mine să pățească!”. În engleză, special pentru Filat, ea sună în felul următor (to be or not to be).

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole