Filat începe atacul împotriva lui Leancă și Corman

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Când vrei să știi ce gândește Vlad Filat sau cine îl supără, trebuie să-i urmărești pe analiștii lui plătiți, Bogdan Țârdea și Anatol Țăranu. Topul lui Țăranu l-am văzut deja zilele trecute, ni l-a prezentat pe Filat cum crește ca făt-frumos, acum a venit rândul lui Țârdea, care a ieșit cu un scenariu foarte interesant, care arată ce e în mintea lui Filat și mai ales ce război pregatește liderul PLDM, din nou. Doar nu credeați că s-a tratat.

Ca să nu ne lungim cu vorba, Filat îl acuză pe Leancă, la modul cel mai clar, că el a fost cel care a avut interes în afacerile dubioase de la BEM și Aeroportul Chișinău. Mai mult, Filat are grijă să revină și la vechile lui războaie cu Plahotniuc și insinuează că Leancă de fapt a făcut asta la comanda PD-ului. Vă amintiți anul 2013? Dar anul 2011? Același scenariu, același autor, aceleași personaje. Vlad Filat revine în forță la vechile lui obiceiuri, numai că de data asta e posibil să i se înfunde definitiv.

Dacă în trecut Filat lansa acuzații la adresa lui Lupu, Ghimpu, Plahotniuc, Chirtoacă, din postura de lider cu cea mai mare încredere a populației, azi o face din postura de om în care oamenii au tot mai puțină încredere. Mai mult, din postura de om cu imagine de corupt, Filat încearcă azi să pornească un război cu Iurie Leancă, cel care are în prezent cel mai mare rating în ceea ce privește încrederea populației.

Leancă a făcut în ultima perioadă câțiva pași mai decisivi, iar asta l-a înfuriat teribil pe Filat, dovada și textele postate de analiștii lui, în care pentru prima dată premierul este atacat, sunt lansate campanii murdare și în momente foarte interesante, în ziua în care a făcut acțiunea cu plăcinta gigantică și azi, după ce Leancă a pus piciorul în prag și a spus că pe lista PLDM nu trebuie să fie oameni corupți.

Răspunsul lui Filat nu s-a așteptat, Bogdan Țârdea a fost scos imediat la rampă cu un text în care îl victimizează pe Filat și îl prezintă ca fiind cel mai curat dintre politicieni, în timp ce pe Leancă îl împroașcă cu noroi, îl face responsabil de toate furăciunile lui Filat.

Iată un citat din analistul verde Țârdea:

‎”Leancă este considerat un garant al „liniștii”, el însuși promovând ideea că a reușit prin „comunicare cu partenerii” să atingă rezultate palpabile, gen asocierea la UE, credite și granturi. Dar grație acestei „comunicări eficiente”, sau mai bine spus, lipsei de atitudine a premierului, am pierdut astăzi BEM, Aeroportul, cafeneaua Guguță, etc. ”

Și pentru că Filat este deranjat și de tandemul Leancă-Corman, care arată prea mult diferența între modul în care a guvernat Filat, doar în scandaluri și modul în care a guvernat Leancă, într-un an fără nici un conflict între instituții, Țârdea a avut grijă să atingă și tandemul celor doi:

„Astfel spus, sub cârma lui Leancă-Corman (fațada europeană a actualei guvernări) s-au produs cele mai mari delapidări din istoria ȚĂRII!‎‎” – scrie Țârdea.

Înțelegeți, da? Țârdea ne spune că Filat e cel mai curat, dar ăștia doi au venit din diplomație și au descoperit într-un an cum pot să fure țara și să producă cele mai mari delapidări din istoria țării.

Mai mult, Țârdea are grijă să transmită și PD-ului mesajul că Filat e foarte supărat că acest partid nu ia atitudine împotriva lui Leancă și nu îl atacă. Iar ca să fie mai „convingător”, analistul lui Filat insinuează că PD l-ar proteja de fapt pe premier. După logica lui Țârdea, PD ar trebui să-l atace pe Leancă și poate chiar să distrugă Coaliția, doar ca să-l scape pe Filat de oponentul său din interiorul partidului.

Se vorbește tot mai mult de o perioadă despre existența unor documente care dovedesc implicarea la modul cel mai direct a lui Filat în BEM și comisionul pe care l-a primit pentru această afacere, e vorba de milioane de euro, incredibil cât de multe sunt milioanele astea. Sunt sigur că mai devreme sau mai târziu aceste documente vor fi făcute publice, doar vine campania. Sunt curios ce o să mai spună Filat atunci, ce o să-i poruncească lui Țârdea să mai scrie, va fi probabil ca în perioada în care au apărut interceptările, când analiștii și bloggerii lui Filat au muțit timp de două săptămâni, nu au fost capabili să mai scrie nici un rând, s-au retras toți în scorburi și au așteptat instrucțiuni, numai că șeful era cam mort de rușine și spaimă și nu se arăta în public.

Vlad Filat a depășit orice măsura, iar prin astfel de mișcări subterane nu face decât să arate și mai tare care este scopul lui, unul fără legătură cu viitorul țării, unul care este legat doar de frica lui ca într-o zi lumea va afla adevărul, iar el va trebui să răspundă pentru toate hoțiile pe care le-a făcut.‎ Și culmea este că tocmai Leancă și Corman ar putea să fie cei care îl trag la răspundere, deci e ușor de înțeles de ce îi atacă acum, să-i discrediteze, așa crede el că va scăpa mai ușor.

Pare tot mai aproape ziua în care Vlad Filat va regreta sloganul ales în campania electorală: „Înainte”. Sunt sigur că își va dori foarte tare să poată merge înapoi.

Citește și: Să mai scriem și despre Leancă, cel mai bun premier înaintat de PLDM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii