Filat “face curat” în cabinetul său înainte de vizita lui Merkel?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Repeziciunea cu care premierul Filat a înlăturat doi miniştri extrem de incomozi, “ostracizaţi” timp îndelungat în societate, denotă în primul rând obiective de scurtă durată, dar nu exclude şi unele scopuri strategice. Curăţirea Guvernului de miniştrii controversaţi coincide cu vizita cancelarului german, Angele Merkel, pentru care Vlad Filat se pregăteşte foarte sîrguincios. Reorganizarea cabinetului şi reîmprospătarea cu persoane noi, de stofă occidentală, poate aduce un plus la imaginea liderului PLDM, fiind un semn pozitiv şi pentru europeni, în special pentru nemţi.

Primo, Filat moderează “unionismul” printre membrii PLDM, astfel, arătîndu-i cancelarului german că guvernarea de la Chişinău nu trebuie confundată cu specimene ca PL sau Şleahtiţchi (respect, dealtfel, de forţele pro-româneşti din interiorul PLDM şi din exteriorul formaţiunii), ale căror aspiraţii unioniste sunt prea evidente. Oricum, Filat a făcut tot posibilul pentru a-l recompensa pe Şleahtiţchi, astfel, ca să fie evitat vreun scandal public, ultimul devenind consilierul preşedintelui Nicolae Timofti….

Continuarea pe OBSERVATORUL POLITIC

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Denis Cenuşa

Denis Cenuşa

Absolvent al Facultăţii de Relaţii Internaţionale Ştiinţe Politice şi Administrative, USM, specialitatea Relaţii Internaţionale, ulterior obţinerea diplomei de Masterat în Ştiinţe Politice. Participant la numeroase conferinţe, mese rotunde şi seminar...

Ultimele articole