Filat , ”civilizatul”, vrea să îngrașe porcul în ajun (II) Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului” FILAT, NU TOT CE ZBOARĂ SE MĂNÂNCĂ!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Filat și echipa sa absolut incompetentă nu face față actualelor tendințe de globalizare a lumii, când statele mici caută aliați siguri. Subliniez – un aliat, da nu 28 de state, multe dintre care nu te văd cu ochi buni pentru corupție, justiție bazată pe nepotism, migrație necontrolată.

Eșecul de la Vilnius ar trebuie să propulseze R.Moldova pe altă orbită, cea balcanică și, din câte se pare, președintele Băsescu care-și încheie mandatul vrea să se ocupe de acest transfer.

Băsescu nu are echipă serioasă în R.Moldova, cei pe care a mizat arătându-se net inferiori trendului politic din spațiul republicilor ex-sovietice. Schimbarea clasei politice devine astfel un imperativ. Perdanții, adică Filat și Plahotniuc, așa după cum le-au spus atât americanii cât și birocrații de la UE, trebuie să plece, dar mai degrabă să se deschidă justiției. Acest lucru l-a făcut Plahotniuc fapt pentru care are respectul meu. Filat, însă, o face pe heruvimul.

Filat este un restanțier cronic la toate materiile de edificare statală. Ghicește în bobi. El își imaginează că după parafarea Acordurilor de la Vilnius populația care nu cunoaște textele, va accepta semnarea lor fără a le discuta.

Greșește, fiindcă în țara aceasta numărul liberalilor –democrați și ai lui Lupu se reduce drastic. Populația va cere, absolut fundamentat, organizarea unui referendum. Voi ați aruncat atâtea bani pe gura vântului, încât pentru ora adevărului suprem UE vă va da bani și vă va obliga să consultați poporul.

Filat este în agonie. El înțelege că nu are alt drum decât cel care duce spre groapa de deșeuri politice și face tot ce-i stă în putință pentru a rămâne în viață.
Într-un an electoral, Filat și formațiunea sa, alcătuită din traseiști, va fi purecată și blamată pentru incompetență. Eroarea pentru care Filat va plăti cu plecarea constă în faptul că nu a detectat punctele nevralgice ale Acordurilor de asociere și nu le-a discutat cu electoratul.

Mă strânge în spate când îl aud pe Filat lăudându-se că a deschis școli, spitale, cu toate că le-a optimizat la indicația FMI ca să ia credite și să le distribuie după bunul său plac. Apropo, și acesta este un capitol deschis al nemulțumirii populare.

Filat nu a înțeles un singur lucru – toate statele lumii, confruntate cu recesiunea, regândesc lumea. El sunt preocupate de locurile de muncă, de securitatea alimentară a populației . Francezii și nemții, americanii și englezii de aceasta sunt preocupați. Partidele europene și coalițiile nu mai au nicio importanță. Omul liber, vrea să decidă personal ce face și cum își asigură existența.

În această ordine de idei sondajele sunt instrumente necesare pentru a ține pulsul stărilor de spirit a electoratului.
Ele îi arată lui Filat că e pe ducă și dus va fi, dar el se opune. Crede, totuși, în banii săi.

Exemplificăm, citând copios, nu fără a ne amuza, dintr-o emisiune la care Filat a ” strălucit” la capitolele ”judecăți de valoare” și ”cinism ca produs al incompetenței”.

Așadar, atenție: Este o stenogramă fidelă a ceea ce a spus Filat într-o emisiune la un post de televiziune, oferindu-ne un exemplu crestomatic cum nu trebuie să vorbești prin childuri cu oamenii.

Reporter :Să trecem la sondajele de opinie….

Filat : Î-hî

Reporter: Cum e posibil să te afli patru ani la guvernare și Partidul Comuniștilor la următoarele alegeri să ia mai mult decât Dvs. (PLDM n.a.), decât PD și PL, oricare ar fi el acolo?

Filat: Și?

Reporter: Cum și? Ei pot să ia guvernul, majoritatea…

Filat: Haideți să lăsăm lucrul acesta la latitudinea alegătorului.

Reporter:Dvs. nu puteți face abstracție de aceste sondaje!

Filat: Eu nu fac abstracție. Eu lucrez cu sondajele mai des decât cei care le fac aceste sondaje. Fiecare se uită la sondaj așa cum poate, cum înțelege și…

Reporter:… la cifrele care sunt…
Filat:… și ia din ele ce are nevoie. Pe mine mă interesează sondajele pentru a vedea care este starea în societate și care sunt tendințele… până la alegeri noi mai avem un an de zile… Este atât de devreme să începem să numărăm mandatele care vor rezulta din alegerile care vor avea loc peste un an, încât ar fi copilărește din partea mea să fac comentarii acum și să trag concluzii.
Atât doar ce vreau să vă spun. Noi știm exact cât trebuie să facem, știm exact cât trebuie să muncim ca în urma alegerilor viitoare să avem rezultatul pe care ni-l dorim și care este necesar pentru a continua nu doar guvernarea în R.Moldova, dar pentru a continua procesul vital pentru țara noastră de integrare europeană.

Citesc și recitesc această mostră de gândire filatelistă și încerc să ghicesc: ”Nu cumva Filat vrea să organizeze un nou 7 aprilie, sau să instaureze o dictatură?” Doar așa s-ar putea menține la guvernare.

Numai că în atare condiții va fi stigmatizat. O guvernare care are doar o singură soluție pentru complicata situație în care a aruncat țara, este una perdantă.

Ea trebuie să ofere opțiuni sigure, citește, să le dea oamenilor posibilitatea de a munci și câștiga o bucată de pâine, de a-și crește în siguranță copiii.

Guvernarea Filat nu are idee de reformă în acest sens, iar poveștile de succes sunt bune de adormit deputații lui Filat din parlament.

Filat nu a înțeles că trebuie să-și schimbe mesajul, să cadă cu picioarele pe pământ. Pentru el este prea târziu să mai repare ceva.

Fac un registru al celor care-l vor demola, dar pe care nu-l public aici, și constat că am avut dreptate susținând că UE a pus cruce pe el. Chiar la Vilnius, unde va merge, însoțit de prietenul său Lupu, de care și-a bătut joc cum știe el mai bine, i se va sugera să se ferească din ochii oamenilor și să nu compromită UE.

Cu alte cuvinte, să urmeze exemplul lui Plahotniuc. Acesta și-a luat o pauză de tăcere, deși nu a fost atât de vorbăreț ca și Filat.
Ultimul, însă, ne-a avertizat că dacă noi nu-l iubim, el ne iubește. Deci, în electorală nu vom face altceva decât să încercăm să scăpăm din îmbrățișarea mortală a lui Filat. Judecând după rezultatele sondajelor, oamenii au prins la minte chiar dacă Filat a pornit prin sate cu sorcova mai ceva ca pe timpurile de tristă pomină.

Tinerii au spus ”nu” pe 3 noiembrie, iar la urna de vot , alături de observatorii lui Voronin vor sta cei ai lui Ghimpu și Lupu. Tuturor Filat le-a făcut numai bine. Binele făcut îi doare pe toți.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole