Filat , civilizatul, vrea să îngrașe porcul în ajun (I) Fragment din cartea ” Căderea Armaghedonului”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am ajuns să o auzim și pe aceasta. Filat susține că UE ”este cea mai civilizată parte a globului pământesc”, de aceea locul nostru este acolo. Să te lansezi în asemenea afirmații hazardate în epoca internetului, când lumea a devenit globală , este culmea incompetenței.

Filat nu cunoaște istoria, inclusiv pe cea a R.Moldova. Admitem că în timp ce tinerii intelectuali făceau carte, el făcea contrabandă cu țigări, de aceea repetăm special pentru el.

Aflarea la guvernare a lui Barack Obama a dictat schimbarea politicii externe a SUA. Casa Albă a decis să transforme UE în aliat după eșecul din Irak, Iran și Afganistan, după declanșarea mai multor revoluții interminabile în întreaga lume, multe dintre ele fiind violente.

Dacă nu era declanșat atacul aspra turnurilor Gemeni și George Bush nu începea lupta împotriva terorismului, transformând Rusia în aliat, R.Moldova era membru al NATO, iar Turcia devenea centrul economic al noii lumi post-sovietice.

Îi spun ca să mă audă, măcar în al doisprezecelea ceas – Turcia este membru NATO, iar Marea Neagră prelua, după Marea Mediterană, rolul de vast spațiu maritim care leagă civilizațiile ce au călătorit pe cel mai vechi drum al omenirii – Drumul Mătăsii. Pe el în Europa a ajuns praful de pușcă, hârtia, mătasea, busola, etc. Uite, Vlad, aceasta e civilizație. Dar să mergem mai departe prin puținele circumvoluțiuni ale lui Vladimir Vasilievici.

Întrebare: ”Dle Contrabandist, ai înțeles de unde vine civilizația?”. Apropo, despre traficul de droguri Marea Neagră – Marea Baltică, rută care trece prin regiunea secesionistă și apoi prin R.Moldova nu vrei să vorbim?

Sau poate discutăm cum de pe aeroportul militar Mărculești luau calea aerului importante încărcături cu atare delicii mintale? Pe timpul guvernării AIE se produceau asemenea lucruri. Mafia este internațională, de aceea Trasnistria vă este de două ori mai scumpă și, desigur, o vreți veșnică, nu vreți să soluționați cu adevărat diferendul.

Deci, SUA a cedat această bucată de pământ strategic cu numele R.Moldova UE. Numai că după interceptarea discuțiilor telefonice ale mai multor lideri europenei, inclusiv a doamnei Merkel, UE a intrat la idei.
Citeam într-o analiză a CFR ( Consiliul Afacerilor Externe) din SUA că un oficial francez a temperat spiritele, cerându-le liderilor UE să se jure că ei nu-i spionează pe americani, pe chinezi, pe ruși.

N-a făcut-o nimeni și conflictul a fost aplanat. Deci, e valabil și pentru ei proverbul ”fratele-i frate, dar brânza e pe bani”.

La voi în monstruoasa coaliție, fiindcă îl ai pe Lupu de prieten, pe care l-ai subminat cu metodă doar să nu ajungă președinte, e valabilă maxima ”Homo homini, lupus est”.(Omul pentru om este lup).

Zice-se că veți merge împreună la Vilnius.

Bancul zilei spune că Filat va fi plătit de Renato Usatâi cu avion cu tot. Lupu, firește, va fi ajutat de Plahotniuic să ajungă la Vilnius ca să pună într-un con de umbră tendința sufocantă a lui Filat de a fi cel mai frumos dintre frumoșii neamului.

Dimineața, înainte de summitul unde ne vom lua borta covrigului, vă veți întâlnii și vă veți saluta politicos, surprinși că iarăși ați ajuns împreună pe aceeași cărare a vieții.

-O, Marian Ilici, arătați foarte bine, vei sări cu gura după cum ți-s apucăturile. – Arăți foarte bine astăzi !

– Mulțumesc, nici tu nu arăți mai bine ! ti-o va reteza sec Marian Ilici.

Cam așa veți arăta ambii la Vilnius. Unul venit din Pădurea Domnească, iar altul – de la vama Leușeni.

(va urma)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole